Politie Brabant-Noord

Partij valse merkkleding aangetroffen

Drunen, 10-12-2009

Bij een inval in enkele woningen op het woonwagencentrum aan de Sportlaan heeft de politie samen met de gemeente en de belastingsdienst donderdagmorgen een grote hoeveelheid valse merkkleding aangetroffen.In een woning, en in het bij deze woning gelegen bedrijfsgedeelte werden 155 stuks valse merkkleding aangetroffen. Verder werd er in dit huis gedroogde hennep gevonden en in een schuur achter de woning een doosje munitie. De 45-jarige bewoner uit Drunen is aangehouden.De verdachte is in verzekering gesteld aan het bureau. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verder werd er achter een andere woning op het kamp een hennepkwekerij ontdekt met ongeveer 300 planten. Deze is geruimd.

Bij een derde woning op het kamp werden twee dozen met ongeveer 98 verpakkingen namaak parfum aangetroffen en een klein aantal stuks nepkleding.

In februari 2009 vond al een integrale handhavingsactie plaats op het woonwagencentrum in Drunen. Beide acties zijn een uitvloeisel van het convenant Vrijplaatsen, waarin de gemeente Heusden, Politie, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst hebben afgesproken om gezamenlijk op te treden tegen misstanden en illegale praktijken op vrijplaatsen. Onderzoek heeft uitgewezen dat op het woonwagencentrum aan de Sportlaan dergelijke praktijken plaatsvonden.