Gemeente Breda

Herinrichting Steenen Hoofd van start

In 2010 start de gemeente met de herinrichting van de weg het Steenen Hoofd op bedrijfsterrein De Krogten.

Door de aanpak van de weg wil Breda de kwaliteit en daarmee het vestigingsmilieu voor bedrijven verbeteren. Het Steenen Hoofd is de laatste bestaande weg op de Krogten die nog niet was vernieuwd. De rijbaan wordt breder, er komen enkele parkeerplaatsen voor vrachtwagens, de inritten worden vernieuwd en de verlichting wordt verbeterd.

Het definitief ontwerp van het Steenen Hoofd is overlegd met de klankbordgroep van ondernemers in het gebied. De Gemeente Breda pakt de herstructurering van verouderde bedrijfsterreinen aan om banengroei te realiseren voor de toenemende bevolking en om zo de lokale en regionale economie te stimuleren. Voldoende ruimte voor economische activiteiten is daarvoor noodzakelijk. De gemeente Breda heeft in de Structuurvisie Bedrijventerreinen begin dit jaar de ambitie weggelegd om in de periode tot 2020, over kwantitatief en kwalitatief voldoende bedrijventerreinen te beschikken. Vaak vernieuwt de gemeente de openbare ruimte en maken de bedrijven onderling convenantafspraken over de private ruimte. De ondernemers en ontwikkelaars dragen hierbij zorg voor herontwikkeling of verbetering van hun eigen kavel.

Â

De laatste jaren is al circa 86 hectare bedrijfsterrein geherstructureerd. Tot 2014 staat nog 88 hectare op de rol. Niet alleen wordt de kwaliteit beter, er ontstaat ook nieuw uitgeefbare ruimte, in totaal zoân 54 hectare netto.

Â

Bij de aanpak van het Steenen Hoofd houdt de gemeente rekening met mogelijke toekomstige ontwikkelingen op de Krouwelaarshaven. Daar is begin volgende jaar meer duidelijkheid over. Alleen de eerste fase tot en met het bedrijf Dycore word nu uitgevoerd.

Â

Wat gaat er precies gebeuren:

De rijbaan wordt een halve meter verbreed naar 7 meter. Aan de noordzijde komen langs de weg enkele parkeerplaatsen van 3 meter breed die geschikt zijn voor vrachtwagens. Ook komt aan die kant een verhard pad voor voetgangers. De inritten naar de bedrijven worden vernieuwd en de openbare verlichting wordt in zijn geheel aan de zuidzijde geplaatst. De trottoirs en de inritten worden toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Voordat het werk wordt aanbesteed in april 2010, begint de gemeente in maart met het verleggen van kabels en leidingen en vernieuwing van het riool. Tussen mei en oktober 2010 zijn de werkzaamheden aan de weg gepland.

Â

Breda, 10 december 2009