Gemeente Hoorn

Koninklijke Erepenning voor wandelsportvereniging UDI-SOS

Op donderdag 10 december 2009 heeft burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen de Koninklijke Erepenning namens Hare Majesteit de Koningin uitgereikt aan wandelsportvereniging UDI-SOS. De vereniging heeft de Koninklijke Erepenning ontvangen omdat zij dit jaar 75 jaar bestaat.

Wandelsportvereniging UDI-SOS is in 1934 opgericht. UDI-SOS staat voor Uitspanning door Inspanning Samen op Stap. UDI-SOS heeft als doel de beoefening en bevordering van de wandelsport. De vereniging heeft ongeveer 100 leden. Het overgrote deel van de leden is 50-plus. De vereniging onderscheidt zich van andere verenigingen door de verscheidenheid van de wandeltochten. Een bekende tocht is de jaarlijkse Bloeiende Bangert wandeltocht.

De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt ter gelegenheid van de viering van een 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt in het jaar waarin het jubileum wordt gevierd. Wandelsportvereniging UDI-SOS bestaat dit jaar 75 jaar.

Met de toekenning van de Koninklijke Erepenning mag de vereniging de afbeelding van de penning (afbeelding van Hare Majesteit de Koningin) officieel gebruiken voor onder meer briefpapier. Ook mag de vereniging de volgende tekst gebruiken: Wandelsportvereniging UDI-SOS, Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Laatste wijziging van deze pagina: 10 december 2009