Gemeente Dordrecht

Wethouder Kamsteeg opent conferentie Huiselijk geweld en Kindermishandeling

De werkconferentie 'Huiselijk geweld en Kindermishandeling' is bedoeld voor professionals in de regio Zuid-Holland Zuid. Ruim 150 belangstellenden, waaronder bestuurders, docenten en hulpverleners, hebben zich inmiddels aangemeld. Centraal staat het thema 'samenwerken, ook achter de voordeur'. De conferentie vindt plaats op donderdag 10 december (dag van de mensenrechten) in het Wantijpaviljoen in Dordrecht, aanvang 10.00 uur.

Na een welkom door dagvoorzitter Carole van der Logt van Bureau Jeugdzorg begint het programma met een inleiding door wethouder A.T. Kamsteeg, gemeente Dordrecht: 'Er is al veel afstemming en samenwerking tussen allerlei ketenpartners en professionals. Wat nog beter kan is de samenwerking tussen hulpverleners in een gezin zelf waar sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. In samenhang met elkaar hulp bieden: hoe realiseren we dat? Daar kan de conferentie een bijdrage aanleveren.'

Inzicht
Door het intensieve inhoudelijke programma krijgen de deelnemers meer inzicht in de visie van de gemeente Dordrecht en zijn ze op de hoogte van het aanbod van de ketenpartners. Professionals krijgen meer zicht op de route van meldingen bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Tot slot kan het aanbod beter worden afgestemd op a lle slachtoffers, daders en getuigen van huiselijk geweld.

Sprekers
Diverse sprekers op het gebied van huiselijk geweld en de aanpak van kindermishandeling komen aan het woord: schrijfster, therapeute en seksuologe Carolien Roodvoet en Wilma Wubben, projectleider huiselijk geweld en aanpak kindermishandeling van de gemeente Dordrecht. Het middagprogramma bestaat uit presentaties van de ketenpartners over hun aanbod en workshops gewijd aan onderwerpen zoals ouderenmishandeling en kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld.