IKON
P E R S B E R I C H T
Donderdag 10 december 2009 in OBA Live op Radio 5: Wilhelmina Thomassen
IKON
Donderdag 10 december 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.
Presentatie: Jurgen Maas

*Hoofdgast: Wilhelmina Thomassen, rechter bij de Hoge Raad
Op de Dag van de Rechten van de Mens ontvangt Jurgen Maas Wilhelmina Thomassen, rechter bij de Hoge Raad en voorheen bij het Europees Hof voor Rechten van de Mens. Het tijdschrift Opzij noemt haar de machtigste vrouw op het gebied van Justitie.

*Fotojournalist Jeroen Kramer stelde het fotoboek Room 103 samen. Maar ondertussen twijfelt hij aan de waarde van het succes van zijn foto's van het harde nieuws uit het Midden-Oosten. 'Je wordt beloond voor het esthetisch in beeld brengen van menselijk lijden'.

*Wat zeg je op een verjaardag tegen een potentiële PVV-stemmer? Vandaag in de rubriek Beste PVV-stemmer, oud-directeur Oxfam-Novib Sylvia Borren

*Armoede is de grootste mensenrechtenschending in de wereld. Amnesty International breidt haar werkterrein daarom uit en begeeft zich op het terrein van de ontwikkelingshulp. Een goede idee? In OBA live een rondetafelgesprek met o.a. Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland.

*Live Muziek; Nederlandstalige gitaarpop van Hayo

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl
Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.