Gemeente Dordrecht

Dordrecht treedt toe tot Olympisch Netwerk
Ruimte voor talent en topsport

Op donderdag 10 december 2009 ondertekenen wethouder J.H. Lagendijk (Sport) en de heer B. Volkerijk van Sportservice Zuid-Holland het convenant Olympisch Netwerk Zuid-Holland regio Dordrecht. Met de officiële toetreding tot het Olympisch Netwerk van NOC*NSF breidt Dordrecht haar faciliteitennetwerk verder uit op het gebied van talent en topsport. Het convenant wordt ondertekend tijdens een brainstormsessie over talent, topsport en evenementen in De Worklounge aan de Wijnstraat in Dordrecht.

Het Olympisch Netwerk verzorgt de begeleiding van talenten, topsporters en topsportverenigingen. Hieronder vallen ook de ouders en coaches. Op dit moment maken Dordtse topsporters gebruik van het Olympisch Netwerk Rotterdam. Sportbedrijf Dordrecht gaat binnenkort met Rotterdam Topsport in gesprek over de overdracht van sporters naar het Olympisch Netwerk regio Dordrecht (in oprichting). Tot die tijd kunnen Dordtse sporters gebruik blijven maken van het Olympisch Netwerk Rotterdam.

Voor het opzetten van een Olympisch Netwerk in regio Dordrecht is Sportbedrijf Dordrecht in gesprek met diverse organisaties zodat topsporters de beschikking gaan krijgen over (para)medische zorg van sportartsen, -fysiotherapeuten en -psychologen, diëtisten en medisch specialisten. Met onderwijsinstellingen, van voortgezet onderwijs tot universiteiten, worden a fspraken gemaakt, zodat topsporters studie en sport kunnen combineren. Het Olympisch Netwerk is er voor sporters met een toegekende status van de sportbonden. Het gaat om sporters die wonen op de Zuid-Hollandse eilanden en in de Drechtsteden tot aan Gorinchem.

Regionale talentencentra
Ook de regionale talentencentra spelen een belangrijke rol in de plannen om talent en topsport meer ruimte te geven in Dordrecht. Hiervan draaien er inmiddels vier voor de koplopers: korfbal, zwemmen, karate en waterpolo. Per sport is een combinatiefunctionaris ingezet, die op professionele wijze invulling geeft aan talentontwikkeling.

Kijk ook op www.dordtsport.nl.

Datum 9 december 2009