Gemeente Nijmegen
Gemeente Nijmegen wint Incompany Award 2009
De gemeente Nijmegen is beste werkgever 2009 in de categorie Overheid. Dat is althans de mening van respondenten die mee hebben gedaan aan het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek van het magazine Incompany 200. Nijmegen scoort vooral op arbeidsvoorwaarden en cultuur.
Het zakenblad Incompany 200 onderzoekt jaarlijks hoe tevreden of ontevreden werknemers zijn over hun werkgever. In dit onafhankelijke onderzoek worden rond de zevenduizend respondenten on line en anoniem gevraagd hun eigen werkgever te beoordelen naar functie-inhoud, arbeidsvoorwaarden, carrièreperspectief en cultuur. De respondenten werken voor werkgevers met minimaal duizend werknemers.
Met een gemiddelde van 6.97 heeft de gemeente Nijmegen van de 22 organisaties die vallen binnen de categorie overheid de hoogste totaalscore en eindigt zij boven mededingers als het Ministerie van Defensie, de Sociale Verzekeringsbank en de gemeente Amsterdam. In de ranglijst van 135 deelnemende organisaties en bedrijven bezet Nijmegen de 32e plaats.
Voor functie-inhoud is de score van Nijmegen 7.12, voor arbeidsvoorwaarden 6.25, voor carrièreperspectief 7.08 en voor cultuur een 7.13. Binnen de categorie overheid neemt Nijmegen voor cultuur en arbeidsvoorwaarden een tweede positie in, voor carrièreperspectief een vierde en voor functie-inhoud een vijfde positie. De totaalscore is voldoende voor een eerste positie. Het onderzoek is uitgevoerd door marktbureau Blauw Research. De onderzoeksmethode van dit bureau is in 2009 getoetst door de Erasmusuniversiteit. Volgens de universiteit hebben de onderzoeksresultaten voldoende voorspellende waarde en is de onderzoeksmethode statistisch verantwoord.



Gemeente Nijmegen