Ingezonden persbericht

10 december 2009

Sommige gedichten van Herman van Veen nu als boek met luister-cd

Deze week verschijnt bij uitgeverij Kok Sommige gedichten, een bundel verzamelde gedichten van Herman van Veen. Op de bijgevoegde cd leest Herman de gedichten voor.

Verzamelde gedichten
Sommige gedichten bevat een selectie van teksten en gedichten die Herman van Veen schreef vanaf de jaren tachtig tot heden. De meeste zijn nog niet eerder uitgegeven. Herman schrijft over thema's die hem gedurende zijn hele loopbaan op de planken na aan het hart liggen: over het schijnbaar onbelangrijke, de liefde met haar hoogte- en dieptepunten, kinderen, de maatschappij en de kleine dingen des levens.
De prachtige vormgeving en de bijgevoegde luister-cd, waarop Herman de gedichten zelf voorleest, maakt Sommige gedichten tot een bijzondere bundel.

Potloodtekeningen, vingerafdrukken in de tijd
Over de gedichten van Herman van Veen zegt Willem Wilmink: 'Herman doet alsof hij geen dichter is.'
Herman zelf zegt: 'De woordgroepjes in deze bundel zijn aaneengeregen gedachten, het zijn eigenlijk potloodtekeningen in zwart-wit. Ze laten zien hoe ik denk.'

Herman van Veen
Herman van Veen is een Nederlands artiest. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is activist voor de rechten van het kind.
Bij uitgeverij Kok verschenen eerder Goeie genade - hoogstpersoonlijk (2007), het prentenboek Benjamin IJ. Beer - pomm, pom, pom (2008) en (kinder)kerstboek De koe zei boe, de ezel balk, het schaap toen bla (2008)

www.kok.nl
www.hermanvanveen.com

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht