Port of Rotterdam

Rik Pek is Rotterdams Jong Haventalent

10-12-2009

Woensdagavond 9 december heeft Rik Pek, 28 jaar, Deputy General Manager Operations bij Broekman Distriport B.V., uit handen van Hans Vervat, Wethouder Economie, Verkeer en Vervoer de titel Jong Haventalent ontvangen. Tijdens de spannende finale, waar Rik samen met Frauke Marly, 26 jaar en Executive Assistent bij Norfolkline Shipping B.V. en Redmar Visser, 21 jaar en Assistent Expediteur bij Wim Bosman Air & Ocean B.V. aan mee deed, kwam hij als beste uit de bus. Rik vormt in 2010 een Dynamic Duo met Ben Vree, Havenman 2006. Daarnaast kun je Rik rond zien rijden in de gloednieuwe Ford Fiesta met tankpas van Argos Oil. Verder treedt Rik in 2010 op als de jongerenvertegenwoordiger van de Rotterdamse haven.

Ruim 140 mensen bezochten de finale in Your Space, waar ze de finalisten letterlijk alles in de strijd zagen gooien om de felbegeerde titel binnen te halen. Naast serieuze speeches van gerenommeerde havenmannen leverden de improvisatiesketches met de finalisten hilarische momenten op. En: ook van Frauke en Redmar, die we zeker niet mogen onderschatten, gaan we meer horen in de Rotterdamse haven

Goed nieuws voor jonge talenten in de haven: in 2010 gaan we weer op zoek naar Jong Haventalent!

Van links naar rechts, Ben Vree, Peter Goedvolk, Rik Pek en wethoude Hans Vervat.
Foto:Taufiq Hosen

Achtergrond
De Rotterdamse haven groeit en biedt, met de aanleg van de Tweede Maasvlakte, op grote schaal kansen. In Europa staat Rotterdam aan kop en wint zelfs marktaandeel in tijden van crisis. Deze groei én de vergrijzing maken de noodzaak van aanwas van nieuw talent de komende jaren steeds groter. Ook nu werken er al veel talentvolle jongeren in de haven. Mensen die betrokken zijn en met passie en enthousiasme hun werk uitvoeren. Rotterdam wil dat talent belonen voor hun inzet en in de spotlights zetten. Zo belichten we bovendien de haven als veelzijdige werkgever. Want: voor jonge, ambitieuze mensen zijn er voldoende carrièrekansen in de Rotterdamse haven.

Organiserende partijen & partners
De Rotterdamse haven is rijk aan jong talent en 2009 is in Rotterdam jongerenjaar. Een goed moment om een podium aan deze talenten te bieden. Met deze verkiezing belonen we de jongeren die met passie in de haven werken, verder kijken dan hun neus lang is en innovatieve ideeën en lef hebben. Ieder jaar wordt in Rotterdam al de Havenman of Havenvrouw van het jaar aangewezen: gevestigde talenten die gewaardeerd worden voor hun werkzaamheden in de haven.

Jong Havenvereniging Rotterdam, Your World, Young EDBR, het Havenbedrijf, Watertalent, Metro en TV Rijnmond zijn de organisatoren van deze verkiezing. Deltalinqs, Ford, Argos Oil, het Scheepvaart- en Transport College en Christiaan lifestyle Salon ondersteunen de verkiezing.

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven