Ingezonden persbericht

Amadeus en ICAO bundelen de krachten om te helpen bij het beheer van koolstofemissie luchtvaart

Hoofddorp, december 2009: Amadeus, een toonaangevende leverancier van technologie en distributie oplossingen voor de reis- en toerisme-industrie, en de International Civil Aviation Organization (ICAO) hebben een overeenkomst getekend over het aanleveren door ICAO van gegevens uit haar Carbon Emissions Calculator aan Amadeus. De gegevens stellen het wereldwijde klantenbestand van Amadeus in staat om de koolstofuitstoot van vliegreizen in te schatten.

De Calculator maakt in zijn berekeningen gebruik van de beste openbaar beschikbare informatiebronnen. De methode, die ontwikkeld is door ICAO's Committee on Aviation Environmental Protection (CAEP), houdt rekening met een aantal variabelen, zoals type toestel, specifieke gegevens van de route, bezettingsgraad vervoerde passagiers en vracht.

David Jones, President en CEO van Amadeus: "We zijn verheugd de industrie te steunen bij haar inspanningen om de complexe kwestie van berekening van individuele koolstofsporen van vliegreizen aan de orde te stellen en we geloven dat ICAO de juiste partner is voor een uniforme en gemeenschappelijke aanpak. Door onze technologie, bekwaamheid op het gebied van data management en de resultaten van de ICAO Carbon Calculator, willen wij onze klanten helpen met hun milieudoelstellingen."

Amadeus zal de gegevens medio 2010 in haar reisplatformen integreren.

Eerder dit jaar werd de ICAO Carbon Calculator door de Verenigde Naties (VN) aangenomen als het officiële instrument voor alle VN-organen om de hoeveelheid CO2 uitstoot van hun vliegreizen te bepalen in het kader van de VN Climate Neutral Initiative. Het initiatief roept alle organisaties en eenheden van de VN op hun totale kooldioxide-uitstoot vast te stellen.