Ingezonden persbericht

Van amateur tot pokerpro met Live the Dream 2010

22 Nederlanders kwalificeren zich voor de tweede editie Live the Dream van Everest Poker

Amsterdam, 10 december 2009 ­ Van 8 tot 10 januari 2010 vindt in Wenen de tweede editie van het Everest Poker 'Live the Dream' toernooi plaats. Tijdens deze finale wordt voor 10 amateurspelers een droom werkelijkheid: zij worden uit 220 kandidaten gekozen tot gesponsorde pokerprofessionals van Team Everest. Tijdens 'Live the Dream' beoordeelt de jury niet alleen de pokervaardigheid van de kandidaten, maar ook hun persoonlijkheid. Door korte interviewsessies hebben de deelnemers gelegenheid om te motiveren waarom zij een kans verdienen om pokerpro te worden. Tijdens de online kwalificatieronde voor 'Live the Dream' hebben zich wereldwijd 220 pokerspelers weten te kwalificeren voor het evenement. Na Frankrijk en Duitsland is Nederland goed vertegenwoordigd in Wenen met maar liefst 22 fanatieke pokerhelden.

Wereldreiziger met $100.000,- op zak
De tien winnaars van 'Live the Dream' vormen in 2010 Team Everest. Als lid van Team Everest reizen ze samen met hun teamgenoten een jaar lang de wereld rond om deel te nemen aan 's werelds grootste toernooien, waaronder het Main Event van de World Series of Poker, met een potentiële winkans van $1 miljard. Everest Poker sponsort elk teamlid voor een totaalbedrag van $100.000,-. Met de 'Live the Dream'-finale geeft Everest Poker haar pokerspelers de kans naam te maken in de pokerwereld en zich op te werken naar de wereldtop. Winnaars van 'Live the Dream' 2008 die inmiddels behoren tot de pokerelite zijn: Voitto Rintala, Steven van Zadelhoff en Kim Wooka. De Nederlander Steven van Zadelhoff won onlangs nog de Spanish Poker Tour met een felbegeerde hoofdprijs van ¤ 100.000 euro.

Overzicht aantal deelnemers per land
Met een vertegenwoordiging van 22 fanatieke Nederlandse pokerspelers zijn onze winkansen groot tijdens Live the Dream 2010. Toch blijft het tot de finaledag spannend of Steven van Zadelhoff, onderdeel van het huidige Team Everest, een opvolger van Hollandse komaf krijgt. De overige 198 pokerspelers komen uit:

Frankrijk
Duitsland
Nederland
Brazilië
Italië
Zweden
Polen
Spanje
België
Hongarije
Zwitserland
Noorwegen
Engeland
Canada
Denemarken
Japan
Finland
Oostenrijk
Portugal
Colombia
Ierland
Korea

Deelnemers
58
31
22
18
17
9
8
7
6
6
6
5
5
4
4
4
3
2
2
1
1
1

Over Everest Poker
Everest Poker is een van de weinige onafhankelijke pokerrooms die geen deel uitmaken van een netwerk en is daarnaast de exclusieve licentiehouder van haar pokersoftwaretechnologie. De pokerroom geldt als een van de drie populairste pokersites in Europa. Everest Poker besteedde als een van de eerste in Europa aandacht aan de Europese pokergemeenschap door een unieke en aantrekkelijke omgeving te bieden aan Europese spelers. Zij sponsort diverse belangrijke pokertoernooien in o.a. Duitsland en Frankrijk en organiseert satellietkwalificatietoernooien voor een aantal van de belangrijkste pokerevenementen in Europa. Inspelend op de vele niet-Engels sprekende pokerspelers over de wereld, heeft Everest Poker haar pokersoftware volledig vertaald in 11 talen. Daarnaast biedt Everest Poker spelersupport aan in 15 talen. Everest Poker is eigendom van Ultra Internet Media. Voor meer informatie kunt u naar: www.everestpoker.net.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht