Ingezonden persbericht

McAfee waarschuwt kinderen en ouders voor gevaren internet

Cybercriminelen profiteren van de aankomende feestdagen

Amsterdam, 10 december 2009 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE) waarschuwt ouders voor het gebruik van internet rond de feestdagen. Volgens Jeff Green, senior vice president van McAfee Labs zijn consumenten en met name kinderen rond de feestdagen meer kwetsbaar om slachtoffer te worden van cybercrime.

"Het beeld dat ouders hebben van de activiteiten van hun kinderen op internet stemt niet overeen met de realiteit. Hoewel de meeste ouders zich bewust zijn van de gevaren van internet voor hun kinderen, onderschatten ze de risico's en zijn er nog veel minder ouders die tot daadwerkelijke maatregelen overgaan, zoals het instellen van ouderlijk toezicht op de computer."

McAfee wil ouders en kinderen daarom wijzen op de gevaren en informeren, zodat ze geen slachtoffer worden van online oplichterij. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van oplichtingtrucs die cybercriminelen rond de feestdagen gebruiken.

De cybercrimineel als beste vriend - Cybercriminelen maken gebruik van sociale netwerken door uitnodigingen te sturen via deze sites. Ouders moeten zich er bewust van zijn dat kinderen op deze e-mails kunnen klikken, waardoor er automatisch malware en persoonlijke informatie op computers kan worden gestolen.

De gevaren van E-Cards - Onlangs ontdekte McAfee labs nog een worm gemaskeerd als een Hallmark e-card.

De gevaren van kerstliedjes - websites waar kinderen ringtones, wallpapers of kerstliedjes willen downloaden kunnen een computer infecteren met spyware, adware of andere malware. McAfee signaleerde een downloadsite voor kerstliedjes die adware, spyware en andere gevaarlijke programma's bevatte.

Dankzij McAfee Family Protection kunnen ouders gerust zijn dat hun kinderen veilig zijn om te leren, te ontdekken en te genieten van het internet. McAfee® Family Protection biedt enkele unieke eigenschappen om kinderen van elke leeftijd veilig te laten surfen. Zo kunnen ouders een e-mail ontvangen wanneer hun kind probeert een geblokkeerde website te bezoeken. Ouders kunnen dankzij een filtertechnologie voor bijvoorbeeld YouTube, kinderen de toegang blokkeren tot aanstootgevende inhoud, maar wel toegang verstrekken tot geschikte video content. Daarnaast is er de mogelijkheid om complete programma's te blokkeren zoals: Instant Messaging, peer-to-peer en e-mail. Ouders die veel werken of reizen kunnen de familie pc beheren via een persoonlijk account op www.mcafeefamilyprotection.com.

McAfee, Inc.
McAfee, Inc. Is het grootste bedrijf ter wereld dat gespecialiseerd is in beveiligingstechnologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Clara, Californië. McAfee streeft voortdurend naar het oplossen van 's werelds grootste beveiligingsproblemen. Het bedrijf biedt proactieve en bewezen oplossingen en services die systemen en netwerken over de hele wereld helpen beveiligen, zodat gebruikers veiliger op internet kunnen surfen en winkelen. McAfee kan dankzij haar bekroond onderzoeksteam vernieuwende producten ontwikkelen die thuisgebruikers, bedrijven, overheden en service providers de mogelijkheid bieden om regelnaleving te bewijzen, gegevens te beveiligen, onderbrekingen te voorkomen, kwetsbaarheden te identificeren en hun beveiliging voortdurend te controleren en te verbeteren. http://www.mcafee.com

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.



Ingezonden persbericht