Ingezonden persbericht

In stand-by modus verbruikt STORY Station harddisk minder energie dan EU voorschrijft

Samsung introduceert eerste externe harddisk met 95% lager stroomverbruik

Delft, 10 december 2009 - Samsung Electronics introduceert met STORY Station de eerste 3,5-inch externe harddisk die een stand-by stroomverbruik heeft van minder dan 1 Watt. Daarmee voldoet Samsung ruimschoots aan de richtlijn voor 'stand-by'-spanningsregeling voor energieverbruikende producten (EuP, Energy Using Products) van de Europese Unie die vanaf 1 januari 2010 van kracht is.

Samsung heeft het stroomverbruik in de stand-by modus met ruim 95% verlaagd van het traditionele niveau van 2,5 Watt naar 0,09 Watt. Indirect draagt Samsung daarmee bij aan de reductie van CO2-uitstoot.

"Gebruikers verwachten van Samsung dat externe harddisks niet alleen hoge prestaties leveren, betrouwbaar zijn en een fraai design hebben', zegt Sander van Veen, Marketing Manager Storage bij Samsung. 'De harde schijven moeten ook milieuvriendelijk zijn en weinig stroom verbruiken. De fraai vormgegeven STORY Station van Samsung is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van de milieubewuste harde schijftechnologie."

Samsung heeft het stroomverbruik met 95% weten te verlagen door een toepassing die de harde schijf uitschakelt wanneer het apparaat op netstroom wordt aangesloten.

De Samsung 3,5-inch STORY Station externe harde schijf is leverbaar met opslagruimte variërend van 1 TB tot 2 TB. De harddisks zijn voorzien van Samsung Auto Back-up voor een doorlopende databescherming, SecretZoneTM software voor encryptie van persoonlijke gegevens en SafetyKey(TM) voor wachtwoordbeveiliging.

De STORY Station externe harddisks zijn verkrijgbaar in 1 TB, 1,5 TB en 2 TB voor een verkoopadviesprijs vanaf ¤ 99,- inclusief BTW.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht