Ministerie van Defensie

`Grootste kerstkaart van Nederland' trapt af in Den Haag

10 december 2009, 20.57 uur

De Haagse burgemeester Van Aartsen zet zijn wensen op de megakaart. De Grote Markt in Den Haag was vandaag het toneel voor `De grootste Kerskaart van Nederland'. Honderden mensen kwamen af op deze gigantische kaart om een kerstboodschap achter te laten voor de uitgezonden militairen.

Een paar duizend Defensiemedewerkers brengt ook dit jaar de feestdagen ver van huis door; zonder familie en vrienden. De kerstkaart doet verschillende plaatsen in Nederland aan, zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen om een hartverwarmende boodschap achter te laten. Tijdens de kerstdagen zal de gigantische kaart overhandigd worden aan de militairen in Kamp Holland in Uruzgan.

Defensie en de verschillende thuisfrontorganisaties organiseren elk jaar rond de feestdagen allerlei activiteiten voor de uitgezonden militairen en hun familie. Zo werd dit jaar voor het tweede jaar in samenwerking met omroep MAX een thuisfrontdag, genaamd Missie Max, georganiseerd. Na de handtekening van minister Van Middelkoop en artiesten als Jan Smit en Nick & Simon, hebben vele aanwezige familieleden al een persoonlijke boodschap voor hun man, vrouw, zoon, dochter of geliefde op de kerstkaart geplaatst. Ook in Den Haag was de aanloop enorm: "Wat bijzonder dat ik hier een kerstwens kan achterlaten voor mijn neefje", aldus Hanneke uit Den Haag.

De tour met `De grootste Kerstkaart van Nederland' is onderdeel van de campagne: `Dat is de verantwoordelijkheid van Defensie'. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de ouders behoefte heeft aan informatie over Defensie als werkgever.