Ministerie van Defensie

Staatssecretaris De Vries op marinebasis Parera

10 december 2009, 22.08 uur

Staatssecretaris Jack de Vries heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan marinebasis Parera op Curaçao. De bewindsman werd op Parera ontvangen met een Alle Hens voor de Boeg. Staatssecretaris De Vries komt aan op Suffisant

Na het hijsen van de vlag en de inspectie van de gewapende wacht van de Alfacompagnie 45 Pantserinfanteriebataljon, sprak de bewindsman het personeel toe. "Dit is mijn eerste bezoek aan de Nederlandse Antillen als staatssecretaris van Defensie. Ik ben onder de indruk van jullie werkzaamheden. Het is belangrijk om aan de samenleving duidelijk te maken wat jullie hier doen op het gebied van counter-drugs en de handhaving van de openbare orde."

De staatssecretaris werd bijgepraat over Defensie in het Caraïbisch Gebied en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Ook nam hij een kijkje op Marinekazerne Suffisant, waar hij door de commandant werd geïnformeerd over de Antilliaanse Militie. Daarna werd de bewindsman in het brigadegebouw verwelkomd door de Commandant Brigade Koninklijke Marechaussee. Na een rondleiding op de marinebasis, sloot de staatssecretaris zijn bezoek aan Parera af met een vaartocht in een van de Superrhibs.

De staatssecretaris verblijft samen met de Commandant Personeels Commando, brigadegeneraal Hendrik-Jan Maijers op de Nederlandse Antillen. Onder begeleiding van de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied en tevens Directeur Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba, commandeur Peter Lenselink, legde de bewindsman diverse beleefdheidsbezoeken af. Waaronder gisteren aan de minister-president van Aruba, Mike Eman. Gisteravond was de staatssecretaris, samen met tachtig veteranen en oud-gedienden, aanwezig bij de onthulling van het embleem van de Veteranenvereniging Curaçao in oprichting. Morgen vertrekt de delegatie weer richting Nederland.