Ingezonden persbericht

'Elegantste smartphone ter wereld'

Samsung presenteert nieuwe Giorgio Armani-Samsung smartphone op Miljonair Fair 2009

Delft, 10 december 2009 - Op de Miljonair Fair 2009 lanceert Samsung de nieuwe Giorgio Armani-Samsung smartphone, de Giorgio Armani II. Net als in eerdere jaren tekende Giorgio Armani ook dit jaar zelf voor het elegante ontwerp. Deze smartphone maakt zijn stijlvolle debuut met krachtige functies en subliem gebruiksgemak. De Giorgio Armani II draait op het Windows 6.5-besturingssysteem van Microsoft. Functie en design komen op unieke wijze samen in een nieuwe 'form factor'. Dankzij het uitschuifbare front heeft deze telefoon niet alleen een AMOLED touchscreen display, maar ook een volwaardig QWERTY-toetsenbord.

Op de Miljonair Fair 2009 van 10 tot en met 14 december presenteert Samsung haar unieke samenwerking met Giorgio Armani en Microsoft. De nieuwe smartphone past bij de luxueuze sfeer van de Miljonair Fair.
'Styling in het zakenleven is heel belangrijk geworden', zegt Giorgio Armani, president en CEO van Giorgio Armani S.p.A. 'Toen Samsung mij vroeg een zakelijke lifestyle smartphone te ontwerpen, deed ik een beroep op mijn esthetisch inzicht. In lijn met de Armani-filosofie heb ik schoonheid en functie verenigd in een functionele smartphone met een stilistisch en tijdloos design gecombineerd met de beste materialen.'

'Opnieuw hebben we met Giorgio Armani een mijlpaal bereikt', zegt Menno van den Berg, Sales & Marketing Director Samsung Mobile Benelux. 'Deze futuristische smartphone is een sterke combinatie van ons technologisch inzicht, topdesign en de functies die Windows Mobile 6.5 biedt.'

'Smartphones die zijn uitgerust met Windows Mobile hebben het beste van het web, de PC en mobiele telefoons in zich', zegt Steve Ballmer, CEO van Microsoft Corp. 'Mensen willen meer dan een handig apparaatje. Ze willen een smartphone die qua design overeenkomt met hun persoonlijkheid en lifestyle. Daarom combineert de Giorgio Armani-Samsung smartphone technologische innovatie met stijl en elegantie.'

Ontworpen om op te vallen
Net als de vorige Giorgio Armani-Samsung-telefoon weerspiegelt deze smartphone de sierlijke designfilosofie van Armani. Met het unieke 'kantelbare keypad' biedt deze smartphone een verfijnd design met uitzonderlijk gebruiksgemak. De smartphone is verkrijgbaar in de karakteristieke bronsgouden kleur die perfect past bij de pakken van Giorgio Armani.

Mobiele zakenpartner
De Giorgio Armani-Samsung smartphone biedt krachtige verbindingen, zoals HSDPA, HSUPA en WiFi. Ook heb je met de smartphone snel e-mail en internet in handen met Push e-mail via Microsoft Exchange en met een volledige internetbrowser.
De Giorgio Armani-Samsung smartphone werkt op het Windows Mobile 6.5-besturingssysteem. Windows Mobile 6.5 heeft een nieuwe startpagina en dashboard die direct de belangrijkste functies, zoals e-mails, sms-berichten, gemiste oproepen en agenda-afspraken laten zien. De gratis My Phone-service is een nieuwe Windows Mobile 6.5-applicatie waarmee je back-ups maakt van persoonlijke gegevens via een door een wachtwoord beveiligde Web-based service. Met synchronisatie en automatische back-ups blijven contacten, afspraken, sms-berichten en andere informatie altijd up-to-date. De informatie is makkelijk te achterhalen wanneer je van telefoon wisselt of de smartphone kwijt raakt.

Werk én geniet
De Giorgio Armani-Samsung smartphone biedt de professional de allernieuwste multimediafuncties. Zo heeft deze mobiele telefoon een 5 megapixel camera, een music player en een video player die veel multimediaformaten ondersteunt. Op het 3,5 inch ultrabriljante AMOLED display kun je video's en foto's in hoge resolutie bekijken. Dankzij het AMOLED display blijf je langer van foto's en video's genieten omdat het scherm van deze smartphone aanzienlijk minder stroom verbruikt (tot 40%). De Giorgio Armani-Samsung smartphone heeft 8 GB intern geheugen dat met een microSD-kaart is uit te breiden tot 32 GB. Je hebt dus geheugen genoeg om je favoriete foto's, video's en songs op te slaan.
Daarnaast heeft de Giorgio Armani-Samsung smartphone GPS-navigatie. Zo kun je met deze telefoon richting geven aan je werk en privéleven.

De Giorgio Armani-Samsung smartphone is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 549,- inclusief BTW.
Specificaties
Netwerk
HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps (900/1900/2100)
GPRS/ EDGE (850/900/1800/1900)
Camera
5 megapixel camera (Auto Focus)
Display
3,5' WVGA AMOLED (480x800)
Multimedia
Audio: SP-Midi, SMAF, MP3, AAC, AAC+, WMA
Video: H.263, MPEG4, WAV, MMV, DivX, XviD

Features

Bluetooth(TM) 2.0 +EDR/ USB 2.0 high-speed/ WiFi
TV-Out / micro USB
A-GPS Navigation
8 GB intern geheugen
micro SD(TM) externe geheugen-poort (tot 32 GB)
Opera Browser 9.5, Online Widgets, Mobile SNS, MS Office
FM Radio
Afmetingen/Gewicht
118,5 x 58,3 x 16,4 mm / 164 gram
Accu
1500mAh

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.