Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Amsterdam, 26 november 2009

Opening expositie An Elephant Came By: 24 Dutch Illustrators

Feestelijke opening van de expositie An Elephant Came By: 24 Dutch Illustrators. op donderdag 10 december om 16.00 uur op de jeugdetage van de Centrale Bibliotheek van Amsterdam. Deze expositie werd samengesteld in opdracht van het Nederlands Literair Productie en Vertalingen Fonds (NLPVF) en is gemaakt om aan de wereld te tonen wat Nederland te bieden heeft op illustratiegebied. De expositie start in Amsterdam en gaat daarna naar op tournee naar o.a. Mexico en Spanje. De expositie is te zien t/m 28 februari 2010.

An Elephant Came By: 24 Dutch Illustrators
Overzichtsexpositie met werk van de fine fleur van de Nederlandse illustratoren (o.a. Sieb Posthuma, Jan Jutte, Mance Post, Annemarie van Haeringen en Fleur van der Weel). Bij de expositie verschijnt een catalogus die is samengesteld door de bekende kinderboekenschrijver en illustrator Ted van Lieshout. Van Lieshout ontving onlangs de Theo Thijssen Prijs voor zijn hele oeuvre.

Openingsprogramma
De opening wordt verricht met medewerking van Hans van Velzen (OBA), Henk Pröpper (NLPVF) en schrijver van de expositiecatalogus, Ted van Lieshout. Tijdens dit openingsprogramma zijn kinderen van harte welkom. Zij kunnen de allermooiste olifant komen maken in het Kinderlab en mee helpen de expositie te openen. De toegang is gratis

De Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar.

De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort, in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur.

De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.


---

Noot voor de redactie,