Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Zuurbier reikt speldjes aan ZwerfAfvalPakkers uit

BARENDRECHT (woensdag 2 december 2009) ­ Donderdag 10 december zet wethouder Simon Zuurbier (beheer openbare ruimte) om 10.00 uur zogenaamde ZwerfAfvalPakkers in het zonnetje. ZwerfAfvalPakkers (ZaPpers) zijn mensen die zich inzetten voor een schone leefomgeving. De wethouder ontvangt hen in het gemeentehuis en bedankt hen voor hun inzet voor het schoonhouden van de gemeente.

De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval, te bedanken voor hun goede inzet. `Schoon trekt schoon aan', zo is hierbij de redenatie. De uitreiking van de speldjes heeft het karakter van de jaarlijkse Lintjesregen. Barendrechters konden andere inwoners nomineren voor een ZAP-speldje. Deze mensen zijn uitgenodigd om op deze tweede donderdag van december naar het stadhuis te komen.

Impulsprogramma
De ZAP-actie is een initiatief van het Impulsprogramma Zwerfafval. Het Impulsprogramma Zwerfafval 2007- 2009 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het bedrijfsleven verenigd in VNO-NCW en het ministerie van VROM en de uitvoeringsorganisaties SenterNovem en de Stichting Nederland Schoon. De samenwerking heeft als doel een zichtbaar en meetbaar schoner Nederland. Meer informatie: www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht