Ingezonden persbericht


Pannenkoeken eten voor het goede doel
Orange Babies op Miljonair Fair

Amsterdam, 7 december 2009
Voor de zevende keer op rij staat Orange Babies op de Miljonair Fair, die van 10 t/m 14 december plaatsvindt in de Rai Amsterdam. De stand van Orange Babies bevindt zich op standnummer 133 in de Randstadhal en is ingericht als een volwaardige horeca gelegenheid waar de lekkerste pannenkoeken worden gebakken. De opbrengst van alle geserveerde hapjes en drankjes gaat naar de bouw van de Kondwa Day School in Ngombe, Zambia.

Kondwa Kachele School
Kondwa Day Centre is acht jaar geleden opgericht en gedurende deze periode zijn er al meer dan 300 kinderen begeleid in het traject naar de basisschool. Zonder Kondwa waren deze kinderen niet in staat geweest deel te nemen aan het formele onderwijs. Om de kinderen goed op te kunnen vangen is het noodzakelijk om een eigen basisschool op te zetten. Zonder deze school zullen de kinderen, die allemaal wees zijn, de hele dag op straat leven. Met de giften van Orange Babies heeft het Kondwa Centrum al een stuk grond kunnen aankopen en is de Kondwa Kachele School in aanbouw. Alle opbrengsten van de Miljonair Fair worden ingezet voor de voortgang van de bouw en de inrichting van de school.

Handelen in vastgoed
Orange Babies geeft op de Miljonair Fair hele speciale aandelen uit van de Kondwa Kachele School. Met de aankoop van 1 aandeel à ¤20,- steun je de bouw van deze schoool. Bij aankoop van 5 of meer aandelen, wordt jouw bijdrage vereeuwigd in een naamplaatje op de deur van de school. Uiteraard krijgen alle aandeelhouders en foto van deze deur met naampaatjes en zullen ze van tijd tot tijd op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op de school.

Koken met sterren
Pannenkoekenrestaurant den Tol schotelt in de stand van Orange Babies de heerlijkste pannenkoeken voor aan het publiek. Voor het goede doel hebben topkoks Joop Braakhekke en Ramon Beuk hun medewerking toegezegd. Geheel belangeloos laten zij in de keuken hun talenten los op de gaspitten. Ramon Beuk staat op vrijdagavond in de keuken en Joop Braakhekke hanteert de pannen op maandag 14 december. Ook voor een gezellig drankje kan iedereen bij Orange Babies terecht. Elke dag tussen 17:00 en 18:00 is er op de stand een Happy Hour waarbij voor de gelegenheid geldt: 1 voor de prijs van 2!

Loterij
Met uitzondering van de openingsavond vindt er iedere dag een loterij plaats. Gedurende de hele dag zijn er loten te koop voor ¤10,- peer stuk. Dagelijks worden er mooie prijzen verloot, waaronder:
* VIP tas ontworpen door Bill Amberg met speciale Blue Label fles
* Een make over van Rob Peetoom

* Xtreme Draught-tap

* Stropdassen uit de kledinglijn van Orange Babies ambassadeur Humberto Tan
* Vier paar schoenen van Geox, gedoneerd door Nelson Schoenen.
* Vier pakketten van lief!

* Vier sets van de nieuwe lijn van Vero Moda, genaamd Very en Very small; een lijn voor moeders en dochters (van 3 t/m 8 jaar). Vero Moda Very beleeft haar exclusieve primeur op de stand van Orange Babies tijdens de Miljonair Fair aangezien de collectie pas vanaf februari in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

De deelname van Orange Babies aan de Miljonair Fair wordt mede mogelijk gemaakt door:
* GMG Millionaire B.V.

* Stabiloworld

* M-Events

* Pannenkoekenrestaurant Den Tol

* Thomas Vormomgeving

Over Orange Babies
Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Orange Babies wil daarnaast mensen in Nederland, en het liefst in heel Europa bewustmaken van de problemen van hiv en aids in Afrika. Orange Babies zamelt geld in door creatieve evenementen te organiseren. Meer weten? Ga naar: www.orangebabies.com


* Einde bericht *