Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Embargo tot 11.00 uur 10 december 2009

Eerste exemplaar Combinatiefuncties.nl, praktijkvoorbeelden uit onderwijs, sport en cultuur voor staatssecretaris Bussemaker

Utrecht, 10 december 2009 - Tijdens de 2e Nationale Kennisdag Combinatiefuncties in de Galgenwaard in Utrecht heeft VWS-staatssecretaris Jet Bussemaker het eerste exemplaar van het magazine Combinatiefuncties.nl uit handen van Paul Coppes, directeur Vereniging Sport en Gemeenten, ontvangen. In dit magazine zijn praktijkvoorbeelden en ervaringen van combinatiefuncties uit de eerste G-30 gemeenten gebundeld.

In 2008 zijn de G-30 gemeenten in Nederland als eerste aan de slag gegaan met het realiseren van de combinatiefuncties. Deze gemeenten waren met recht de pioniers die vorm gaven aan de Impuls brede scholen, sport en cultuur. Inmiddels zijn in een groot aantal van deze gemeenten de combinatiefunctionarissen aan het werk.

Combinatiefuncties.nl schetst een divers beeld van praktische voorbeelden van hoe binnen de G-30 gemeenten de combinatiefuncties worden gerealiseerd. Vanuit verschillende perspectieven (sport, cultuur, onderwijs en gemeenten) wordt beschreven op welke manier en waar combinatiefunctionarissen aan het werk zijn. Zowel de ambtenaar, de wethouder, lokale organisaties als de combinatiefunctionaris zelf komen aan het woord.

Combinatiefuncties.nl is een verzamelwerk met interessante artikelen, tips en feiten over diverse aspecten van het realiseren van combinatiefuncties in de praktijk. Een praktische handleiding voor alle partijen, die zich ambtelijk, bestuurlijk of uitvoerend bezighouden met de invoering van combinatiefuncties.

Bestellen?
Het magazine Combinatiefuncties.nl, praktijkvoorbeelden uit onderwijs, sport en cultuur kost E 14,95 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via www.combinatiefuncties.nl.

Combinatiefuncties.nl is een uitgave van de samenwerkende partners NOC*NSF, Projectgroep Combifuncties Onderwijs, de Cultuurformatie, de VNG, Vereniging Sport en Gemeenten en de ministeries van OCW en VWS.


---



Ingezonden persbericht