Ingezonden persbericht


In de nieuwe Hollands Diep: Amsterdam, 9 december 2009

Landgenoten! De kersttoespraken van Femke Halsema, Youp van 't Hek en anderen.

Na een voor het koningshuis nogal catastrofaal verlopen jaar spreekt Hare Majesteit de Koningin op eerste kerstdag haar traditionele kerstrede uit. Zal ze weer oproepen tot verdraagzaamheid, vrede en veiligheid? Op verzoek van Hollands Diep schreven Antoine Bodar, Naema Tahir, Matthijs van Boxsel, Femke Halsema en Youp van 't Hek de rede voor de koningin.

Uit de kerstredes:
'Ik wil maar zeggen, het is wel mooi geweest. Ik geef de pijp aan Maarten, en dan bedoel ik niet aan Alex.' (Femke Halsema)

'Ondanks mijn koninklijkheid achten wij samen elke wellevendheid overbodig. Veeleer houden we lompheid voor eerlijkheid en zeggen we recht in het gezicht waar het op staat.' (Antoine Bodar)

Verder in het nieuwe nummer van Hollands Diep:

* Het gedroomde Stedelijk, door Hans den Hartog Jager
* In januari treedt Ann Goldstein aan als nieuwe directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zij moet ervoor gaan zorgen dat het museum zijn positie als internationaal spraakmakend kunstinstituut weer gaat waarmaken. Maar hoe? Hans den Hartog Jager heeft een visioen.
* Interview minister Ab Klink, door Edmond Hofland en Paul Witteman
* Minister Ab Klink, de trait-d'union van dit wankele kabinet, over de gevaren van het politieke extremisme. 'Ik daag Wilders uit voor een debat.'
* 'Ik dein in je op een neer' - De liefdesbbrieven van Jan Wolkers
* Biograaf Onno Blom vond in het persoonlijk archief op Texel de niet eerder gepubliceerde, ontroerende en stomende liefdesbrieven die Jan Wolkers schreef aan zijn geliefde Annemarie Nauta, die model stond voor 'Olga' in Turks fruit.
* 'Ik ben geen grappenmaker meer' - Interviiew met Herman Finkers
* Arjan Visser in gesprek met Herman Finkers over geloof, hoop en liefde - en de dood.

Het nieuwe nummer (Hollands Diep 15, december 2009/januari 2010) is vanaf 10 december verkrijgbaar.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht