Dura Vermeer volle gang

Bodegraven - 10 december 2009

Voorbereidingen groot onderhoud A12 Woerden - Gouda in volle gang

Dura Vermeer is gestart met de voorbereidingen van het groot onderhoud aan de A12 tussen Woerden en Gouda. Daarvoor is intrek genomen in het bedrijfspand van melkwinningsbedrijf Burggraaff BV in Bodegraven.

In het pand werken Dura Vermeer Infrastructuur, Dura Vermeer Infrastructuur Business Unit Grote Projecten, Dura Vermeer Beton- en Waterbouw, SPIE en Rijkswaterstaat in opdracht van Rijkswaterstaat aan het groot onderhoud van de A12. Naast onderhoud wordt er een spitstrook aangelegd in de middenberm. Deze sluit naadloos aan op eenzelfde spitsstrook die van Gouda tot aan Zoetermeer loopt en reeds is aangelegd.

De onderhoudswerkzaamheden aan de snelweg behelzen onder andere het neerleggen van een verse, achttien kilometer lange asfaltlaag tussen Woerden en Gouda. Ook worden er nieuwe vangrails neergezet en komt er zogenoemde dynamische verlichting. Dat houdt in dat de lampen in de lantaarnpalen langs de A12 's nachts en in het weekeinde minder fel branden dan op werkdagen. Rijkswaterstaat wil op die manier energie besparen.

Verder verrijst er een nieuw geluidsscherm tussen de Bloemendaalseweg in Gouda tot aan de afrit Reeuwijk en worden de viaducten aangepakt.

Het werk moet in de loop van 2011 klaar zijn.