Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
10 december 2009
|                                                                              |
Capelle behaalt verstedelijkingsafspraken

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft haar verstedelijkingsafspraken met de Stadsregio Rotterdam behaald. Op 11 december levert Com·wonen 94 huurappartementen in de wijk Fascinatio op die dan tevens feestelijk geopend worden. Met de komst van de appartementen zijn in Capelle van 2005 tot 2010 1.055 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

De verstedelijkingsafspraken met de Stadsregio Rotterdam hielden voor Capelle in dat de gemeente uiterlijk 31 december 2009 1.000 nieuwbouwwoningen gerealiseerd moest hebben. Hiervan moesten 242 woningen sociaal bereikbare huurwoningen zijn: woningen die te betalen zijn voor een breed publiek, eventueel met aanvullende huurtoeslag. Om deze sociaal bereikbare huurwoningen te realiseren zijn afspraken gemaakt met Com·wonen.

De 94 nieuwbouwappartementen die Com·wonen heeft gerealiseerd zijn bedoeld voor 55-plussers. De appartementen worden geopend door manager Gebied Hans Wielaard van Com·wonen en de betrokken Capelse wethouder Cees van den Heuvel. Na de opening is het voor geïnteresseerden tevens mogelijk de woningen te bezichtigen.

De gemaakte verstedelijkingsafspraken komen voort uit beleid van het Rijk om het woningtekort in Nederland terug te dringen. Het Rijk heeft alle stadsregio's een bepaald aantal woningen opgelegd om te realiseren. Deze aantallen zijn binnen de stadsregio's verdeeld over de regiogemeenten. Aan deze verstedelijkingsafspraken zijn subsidies gekoppeld. De gemeenten realiseren zelf geen woningen, maar kunnen dit door goede samenwerking met ontwikkelaars en corporaties wel stimuleren.

Noot voor de redactie,

Gemeente Capelle a/d IJssel