Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Manager: 'CO2-reductie mag ten koste gaan van winst'

AMSTERDAM, 11 DECEMBER 2009 - Er is geen klimaatconferentie in Kopenhagen voor nodig om het milieu hoog op de agenda van leidinggevend Nederland te krijgen. 70,6% van de managers zegt dat ze de laatste jaren positiever zijn gaan denken over duurzaamheid en MVO. 75,9% vindt zelfs dat CO2-reductie ten koste mag gaan van de winst van een bedrijf.

Uit onderzoek van het tijdschrift Management Team blijkt dat 61,8% van de managers vindt dat we niet alleen een economische crisis, maar ook een klimaatcrisis kennen. 62,4% zelfs zegt dat de twee met elkaar in verband staan. Leidinggevend Nederland vindt dat bedrijven ver mogen gaan om verandering te bewerkstelligen. Het terugdringen van CO2-uitstoot mag volgens 75,9% ten koste gaan van de winst van een bedrijf, en 35,6% zegt zelfs dat het gevolgen mag hebben voor de werkgelegenheid.

Kansen voor bedrijven
Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden bij bedrijven. 70,6% is er de laatste jaren positiever over gaan denken, 42,4% van de respondenten paste recent de strategie aan omwille van duurzaamheid. Dat wil trouwens niet zeggen dat er volgens de Nederlandse managers al voldoende aan wordt gedaan. 89,9% vindt dat het klimaatvraagstuk kansen biedt voor bedrijven, maar toch zegt nog 36,5% dat zijn of haar bedrijf meer kan doen aan duurzaamheid.

Andere opvallende uitkomsten uit het onderzoek:

v 72,5% hecht waarde aan de uitkomsten van de klimaattop in Kopenhagen;

v Bij 41,2% van de bedrijven zijn in 2009 de investeringen op het gebied van duurzaamheid gelijk gebleven ten opzichte van 2008, bij 36,7% zijn ze gestegen

v Voor 30,4% van de respondenten is CO2-reductie een belangrijk speerpunt

v 38,2% van de managers zegt persoonlijk alles te doen om klimaatverandering tegen te gaan

v 64,6% denkt dat de economische crisis kansen biedt voor het klimaatvraagstuk

Over Management Team
Management Team verschijnt tweewekelijks en vormt een belangrijke informatiebron voor meer dan 280.000 zakelijke beslissers in Nederland. Het crossmediale merk focust op drie pijlers: business & strategie, management, carrière & lifestyle.

Management Team is een uitgave van MT MediaGroep BV te Amsterdam. Meer en de meest actuele informatie over Management Team vindt u op: www.mt.nl

-----