Rijksvoorlichtingsdienst

Het Gouden Ervaringscertificaat 2009 naar ALMI Machinefabriek

(Embargo tot 10 december 10.00 uur)

Vandaag heeft staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt 10.000 euro uitgereikt aan de ALMI Machinefabriek uit Vriezenveen. De ALMI Machinefabriek is de winnaar van Het Gouden Ervaringscertificaat 2009. Een prijs die is bestemd voor een organisatie die op succesvolle wijze gebruik maakt van Ervaringscertificaten.

Een Ervaringscertificaat maakt (werk)ervaring inzichtelijk, waardoor het vaak mogelijk is sneller een diploma te behalen. Ook is het Ervaringscertificaat een middel om werknemers een stevigere positie te geven op de arbeidsmarkt. Het ministerie van OCW voert samen met het ministerie van SZW de campagne 'Je Ervaringscertificaat. Je groeit harder dan je denkt' om de bekendheid van dit certificaat te vergroten.

Prijswinnaar ALMI Machinefabriek laat zien dat er geen grote P&O afdeling nodig is om Ervaringscertificaten aan hun medewerkers aan te bieden. Met het Ervaringscertificaat hebben medewerkers een betere positie op de arbeidsmarkt en beter zicht op wat zij aan kennis en vaardigheden in huis hebben.

De ALMI Machinefabriek voelt zich ook verantwoordelijk voor medewerkers die de fabriek verlaten. Zij verlaten het bedrijf met "een Ervaringscertificaat op zak".

De ALMI Machinefabriek is uitgeroepen tot winnaar omdat dit MKB bedrijf er in geslaagd is om het middel Ervaringscertificaat te koppelen aan strategisch HRM beleid, om zo tot een kwaliteitsverbetering te komen.

Ook De Friesland Zorgverzekeraar en ArdaghGlass uit Dongen/Moerdijk waren genomineerd.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed