Persbericht

Wikango ONE van AlerteGPS speurt naar flitspalen
AlerteGPS introduceert nieuwe communicerende radarmelder

De Meern, 10 december 2009 - AlerteGPS, de belangrijkste leverancier op het gebied van radarmelders in Europa, lanceert de Wikango ONE, de nieuwe realtime melder van vaste en mobiele radars. Gebruikers van dit apparaat profiteren daarnaast van de toegang tot de grootste Europese gebruikersgroep. De leden van deze groep sturen realtime waarschuwingen uit om zo vaste radars, mobiele radars en gevaarlijke plaatsen (zoals ongelukken en werkzaamheden) aan elkaar te melden.

De Wikango ONE maakt gebruik van GPS-technologie die gekoppeld is aan een SIM-kaart die de gegevens verwerkt via GPRS. Dankzij dit systeem geeft hij niet alleen aanwijzingen over vaste en mobiele radars, maar geeft ook de geldende maximumsnelheid aan bij het naderen van een flitslocatie of een gevaarlijke situatie. Ook meldt het apparaat de bestuurder via een indicatie op het beeldscherm en een geluidsignaal wanneer de toegestane snelheid wordt overschreden. Komt de auto in de buurt van een flitslocatie, dan toont De Wikango ONE aan de hand van iconen om wat voor soort radar het gaat. Het toont bijvoorbeeld of het om een snelheidsmeting gaat of dat de radar controleert op rijden door rood licht.

Door de communicerende functie van de Wikango ONE levert het apparaat kwalitatief hoge prestaties, maar is deze ook gebruiksvriendelijk:
- Wikango ONE is een meertalig product dat profiteert van een Europese database met vaste en potentiële mobiele radars.
- Wikango ONE is direct te gebruiken en vereist geen verbinding met een PC. Het activeren van de LIVE-functie en de (automatische) update van de database gebeurt draadloos via GPRS.
- Het activeren van de LIVE-functie is eenvoudig en maakt het mogelijk om in realtime aan alle gebruikers die in hetzelfde gebied rijden de aanwezigheid van radars en gevaarlijke locaties te melden.

Inmiddels hebben al bijna 700.000 gebruikers er voor gekozen om live hun informatie over de situatie op de weg te delen. Deze gebruikers worden 'Safety Cars' genoemd. Op de radarmelder kan het aantal 'Safety Cars' aangegeven worden dat aanwezig is in de buurt van het voertuig (modus 'zone') of het aantal 'Safety Cars' die op dezelfde weg rijdt (modus 'weg'). Het apparaat geeft dan de afstand tussen het voertuig en de dichtstbijzijnde gebruiker weer (op snelwegen en binnenkort ook op provinciale wegen).

Via een abonnement met LiveAlerteGPS heeft de gebruiker toegang tot de volledige database die de volgende Europese landen omvat: Frankrijk, Spanje, België, Nederland, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Finland, evenals de Live-gemeenschap.

Product Inclusief Prijs (inclusief btw) Wikango ONE 3 maanden abonnement 159.95 12 maanden abonnement, oplader en een houder voor in de auto 249,- Abonnement 8,- per maand (bij een jaarcontract)

De Wikango ONE is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Media Markt. Voor een overzicht van de andere Nederlandse dealers kijk op: http://alertegps.nl/dealers.html.

(470 woorden)