Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HINDERLIJKE GEVOLGEN VAN BLOEDNEUZEN EINDELIJK VERLEDEN TIJD

Linschoten, 10 december 2009, Vanaf vandaag is er eindelijk een doeltreffende behandeling voor bloedneuzen op de markt. Het nieuwe middel, Nozohaem(TM) is een kleine tube met gel die, in de neus leeg gedrukt, het bloeden direct stopt.

Kent u het? Gezellig een dagje uit met het gezin en dan krijgt plots de oudste zoon een bloedneus in de auto. In no time zit zijn hele t-shirt onder het bloed. Hij houdt zijn hoofd voorover en mama stopt een papieren tissue in zijn neusgat en knijpt zijn neus 10 minuten dicht. Nu moet het wel over zijn en zoonlief trekt de tissue uit zijn neus en jawel...., de neus begint direct weer te bloeden omdat met het uittrekken van de tissue het korstje wordt losgetrokken. Verder is iedereen er de hele dag getuige van wat er is gebeurd, want een schoon t-shirt neem je niet standaard mee....!

Huisarts Edwin Hut: 'Nozohaem is echt een uitkomst en zou standaard mee op reis moeten samen met de pleisters en aspirines. Nozohaem is zeer eenvoudig in het gebruik: Je knijpt de tube met gel leeg in het bewuste neusgat en het bloeden wordt direct gestopt. Na verloop van tijd wordt de gel uitgesnoten en/of doorgeslikt. Kortom ideaal!'.

Nozohaem is eigenlijk onmisbaar in de EHBO koffertjes op scholen, bij sportclubs, op het werk , in de tassen van sportcoaches & verzorgers en verder in de verbanddoos thuis. Ook op zakenreis is het geen overbodige luxe om een tube Nozohaem bij de hand te hebben.

Juffrouw Elsbeth van de Prins Willem Alexander School uit het Zuid-Hollandse Waarder is ook heel enthousiast: 'Wij hebben in de klas regelmatig een leerling met een bloedneus, het is dan ideaal dat het bloeden direct wordt gestopt, het kind is opgelucht en ik kan weer in alle rust verder met de les. Dit geldt zo mogelijk nog meer voor de gymlessen van de kinderen. Hoe vaak krijgen ze geen bal op- of een elleboog tegen hun neus?!'

Nozohaem gel drukt het bloedvat dicht, en hierdoor wordt de bloedneus direct gestopt. Nozohaem bevat glycine en calcium; deze stoffen zorgen ervoor dat het bloed sneller stolt. Nozohaem is ontwikkeld door de Zweedse KNO-specialist Professor Björn Petruson.

Nozohaem wordt in Nederland op de markt gebracht door het bedrijf TwinPharma en is verkrijgbaar in een verpakking van 4 tubes van 5 ml. De prijs van 1 verpakking bedraagt ¤ 9,86. Nozohaem is aanvankelijk uitsluitend te koop bij de apotheek of te bestellen via de webshop van TwinPharma op www.bloedneus.nl .

Voor meer informatie over bloedneuzen en de behandeling ervan kunt u terecht op www.gezondheidsplein.nl. Kijk voor meer informatie over Nozohaem op www.bloedneus.nl.

Einde persbericht