Ingezonden persbericht


Videoconference op booking site zakenreis

Utrecht, 10 december 2009 - BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen, herlanceert haar booking site voor de zakenreiziger compleet van vlucht tot videoconferencing. Met BCD Travel Direct komt de zakenreisagent tegemoet aan de wens van de reiziger om direct en snel het zakencontact te regelen. Nieuw in de markt is de mogelijkheid om ook de videoconference online zelf te boeken.

Onderzoek door BCD Travel heeft uitgewezen dat de meeste bedrijven geen eigen videoconferencing ruimtes met apparatuur hebben. Er zijn echter overal ter wereld videoconferencing-ruimtes beschikbaar die door bedrijven gebruikt kunnen worden. BCD Travel speelt hierop in door deze ruimtes beschikbaar te maken voor alle klanten van BCD Travel. Op deze manier wordt videoconferencing makkelijk bereikbaar en betaalbaar.

"Wij willen de meest complete booking site voor de zakenreiziger bieden. Je vindt bij ons alle vluchten, ook die van de prijsvechters. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om hotel en auto te boeken, maar uniek is dat wij het ook mogelijk maken om videoconferencing te regelen. Dit voor de momenten waarop een face-to-face meeting niet direct noodzakelijk is. De combinatie van het online zelf boeken van zakenreizen in combinatie met videoconferencing is uniek in de markt. BCD Travel loopt hiermee voorop." Vertelt Diederik Banken, Commercieel Directeur van BCD Travel.

Videoconferencing zal de zakenreis per vliegtuig uiteindelijk nooit vervangen. Persoonlijk contact is op veel momenten onmisbaar. Het is echter een zeer belangrijke additionele dienstverlening waarmee BCD Travel haar online service completeert. Zij maakt het voor de zakenreiziger gemakkelijk om alles op één plek zelf te kunnen regelen. BCD Travel Direct is ingericht om het zakelijk reis gemak te dienen, met onder andere de mogelijkheid om de reis te verzekeren, frequent flyer punten te sparen, online in te checken en de parkeerplaats op Schiphol te reserveren.

Op korte termijn worden diverse functionaliteiten toegevoegd aan BCD Travel Direct, waaronder bijvoorbeeld het boeken van internationale treinen alsmede het boeken van vergaderarrangementen.
---

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 14 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 13.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl en www.bcdtraveldirect.nl

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15,6 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com