Persbericht

10 december, 2009

CIO's bereiden migratie nieuw besturingssysteem Windows 7 voor ~ Avanade adviseert over bestaande IT-infrastructuur en nieuwe Windows 7-functies voor virtualisatie, cloud computing, beveiliging, mobiliteit en samenwerking ~

Onlangs presenteerde Microsoft Windows 7. Door de komst van het nieuwe besturingssysteem houden veel CIO's zich al langere tijd bezig met de belangrijkste functies en nieuwe toepassingen. Avanade, aanbieder van zakelijke technologie diensten, adviseert organisaties om als eerste hun bestaande IT-systemen te evalueren en vervolgens bij hun besluitvorming strategisch te werk te gaan.

Johann Corlemeijer, Solution Director bij Avanade, legt uit: "Organisaties zouden allereerst moeten bepalen welke toepassingen zij mee willen nemen in het nieuwe besturingssysteem. Veel organisaties hebben namelijk programma's op hun huidige systeem geïnstalleerd die niet of nauwelijks worden gebruikt. Echter, daar wordt bij een migratie veelal geen rekening mee gehouden. Windows 7 bevat veel nieuwe functies waar gebruikers van oudere besturingssystemen eerst apart voor moesten betalen in de vorm van licenties. Dit is nu niet meer nodig aangezien alleen de functies worden meegenomen die noodzakelijk zijn en gebruikt worden." Bovendien is het voor CIO's interessant om te weten dat virtualisatietechnologieën in Windows 7 het gebruik van oudere toepassingen niet beperkt. Zo kunnen CIO's eenvoudig nieuwe desktopsystemen implementeren met technologieën als MDE-V, XP-Mode en App-V, terwijl tegelijkertijd oudere systemen nog steeds worden ondersteund.

Daarnaast biedt het nieuwe besturingssysteem strategisch zakelijk voordeel voor organisaties die veel mobiele medewerkers in dienst hebben; laptops met een kleine accucapaciteit kunnen de productiviteit van medewerkers beperken, afhankelijk van hoelang ze buiten kantoor zijn. Windows 7 biedt beter energiebeheer wat de levensduur van de accu verlengt en prestaties verhoogt. Verder maakt de geïntegreerde ondersteuning voor mobiel breedband het praktischer om onderweg of thuis te werken. Bovendien vereenvoudigt Windows 7 het werken met netbooks dankzij het nieuwe bureaublad, dat zorgt voor een betere weergave op het kleinere beeldscherm van een netbook.

Een onderzoek van Avanade over cloud computing (januari 2009) heeft aangetoond dat een meerderheid van de bedrijven (61%) wereldwijd nog geen gebruik maakte van cloud computing. Echter, het aantal respondenten dat zegt te willen starten met cloud is de afgelopen maanden toegenomen met 320 procent. Dit blijkt uit een recent onderzoek over cloud computing, dat tevens is uitgevoerd door Avanade. Windows 7 is een goede basis om over te stappen op cloud computing. De Microsoft Business Productivity Suite (BPOS) bevat gehoste software voor communicatie en samenwerking in teams: Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Office Live Meeting en Microsoft Office Communications Online. Een ander voorbeeld is het Microsoft Azure Services Platform. Hiermee kunnen ondernemingen eigen toepassingen in de cloud opzetten of diensten gebruiken die reeds in de Microsoft-infrastructuur aanwezig zijn. Zo kunnen bestaande toepassingen uitgebreid en aangevuld worden. De hoge schaalbaarheid van Azure in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid van Windows 7 biedt een probleemloos platform voor zowel het IT-team als de gebruiker. "Windows 7 is een belangrijke stap in de richting van 'software en service'. Organisaties kopen niet meer alleen de hard- of software, maar ook de service voor het externe beheer van gegevens", aldus Corlemeijer.

"De innovatieve mobiliteit-, netwerk-, samenwerkings- en virtualisatiefuncties verhogen de productiviteit binnen organisaties aanzienlijk", vervolgt Corlemeijer. "Belangrijk is dat CIO's bij het nemen van beslissingen betreffende een nieuw systeem strategisch te werk gaan. Hiervoor adviseren wij een driestappenplan: allereerst is het noodzakelijk dat organisaties evalueren welke toepassingen in het huidige systeem zijn geïnstalleerd en welke daadwerkelijk nodig zijn. Als tweede stap moet de organisatie vertrouwd raken met de nieuwe, reeds geïntegreerde functies van Windows 7. Deze kunnen mogelijk enkele bestaande toepassingen overbodig maken. Als derde stap is een virtualisatiestrategie aan te bevelen om te bepalen hoe Windows 7 geïmplementeerd en onderhouden dient te worden. CIO's die deze strategie kiezen, zijn de concurrentie een stap voor en investeren in de toekomst van de IT-infrastructuur van hun organisatie."

(625 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Avanade via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=13

Over Avanade
Avanade biedt zakelijke technologiediensten die inzicht, innovatie en expertise van Microsoft-technologieën met elkaar verbinden. Hiermee helpt de organisatie klanten om de gewenste resultaten te behalen. Avanade's diensten en oplossingen verbeteren performance, productiviteit en verkoop bij organisaties in iedere markt. De organisatie biedt Microsoft-expertise via een wereldwijd netwerk van consultants. Daarnaast heeft Avanade de juiste mix van onshore, offshore en nearshore vaardigheden, zodat het bedrijf de juiste resultaten sneller, tegen lagere kosten en met minder risico kan aanbieden. Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft Corporation. Daarnaast is Accenture voor het merendeel eigenaar van Avanade. Er werken ruim 8.700 professionals voor Avanade in meer dan 20 landen wereldwijd. Voor meer informatie kijk op: www.avanade.nl

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: 040 266 1130
E-mail: avanadebenelux@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com