Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SOS-ARTS

10 December 2009

SOS-ARTS kan van start in de regio's Groot Amsterdam, Den Haag, Groot Rijnmond, Utrecht en Gooi en Vechtstreek.

Wassenaar, De formule SOS-arts blijkt succevol; steeds meer artsen melden zich aan om als SOS-arts dienst te doen. Was het de bedoeling eerst te starten in de Randstad, er blijken nu ook voldoende artsen beschikbaar in de regio's Utrecht en 't Gooi. SOS-arts start steeds in die regio's waar over voldoende artsen wordt beschikt. De planning en organisatie wordt per regio verzorgd door een van de betrokken artsen. Door het toenemende enthousiasme van huisartsen kan SOS-arts wellicht al sneller landelijke dekking bieden dan in de 2 jaar die voorzien waren. De start van SOS-arts wacht alleen nog op het tarief niet-verzekerde zorg, dat de NZa nog dit jaar wil afgeven.
Dit bleek deze week tijdens een bijeenkomst met SOS-artsen in Wassenaar. Daar presenteerde SOS-arts ook zaken als het hypermoderne callcenter waar uitsluitend gespecialiseerde verpleegkundigen de telefoon beantwoorden, de speciale medische uitrusting en een achterwacht waarbij SOS-artsen zelfs 24 uur per dag specialisten zoals cardiologen kunnen raadplegen. Een medische commissie is ingesteld en SOS-arts zal binnenkort ook een klachtencommissie instellen. SOS-arts beschikt al over een indrukwekkende Raad van Toezicht i.o. met als voorzitter de voormalige minister Mevrouw Maij-Weggen en waar o.a. ook de voormalig Inspecteur en voorlichter van de Inspectie Volksgezondheid, Dr. Han de Koning deel van uitmaakt.
SOS-arts is een dienst waarbij 24 uur per dag, 7 dagen per week, via het landelijke telefoonnummer 0900-0611 een huisarts opgeroepen kan worden voor een huisbezoek. 90% van de bevolking (NIPO onderzoek) sprak zich uit voor SOS-arts en 83% blijkt bereid daar zelf voor te willen betalen. Enkele verzekeraars w.o. Stad Holland hebben hun verzekerden al laten weten een gedeelte van het bezoek te vergoeden. SOS-arts heeft er vertrouwen in dat de andere verzekeraars snel zullen volgen. Alleen CZ heeft expliciet laten weten de huidige zorg voldoende te vinden en SOS-arts niet te willen vergoeden. SOS-artsen zijn allen afgestudeerde en ervaren huisartsen die van de organisatie SOS-arts een aanvullende opleiding SEH (Spoed Eisende Hulp) krijgen. Vervolgens wordt er nascholing aangeboden. Als particuliere organisatie wil SOS-arts zich niet alleen onderscheiden door een hoge service naar de patiënten toe maar investeert zij ook in kwaliteit; hoogwaardige apparatuur waardoor zij ook in spoedsituaties goed uitgerust zijn. Met hun speciale PDA (mobiele telefoon) kunnen zij een verslag van het bezoek, indien de patiënt dit wenst, doorsturen naar de eigen huisarts, recepten uitschrijven en onderzoekresultaten rechtstreeks door specialisten in het callcenter mee laten lezen. SOS-arts heeft een grootscheepse publiciteitscampagne voorbereid. De televisiespot is al te zien op Youtube: http://www.youtube.com/watch?
v=BrtwnWdlnlw&feature=player_embedded
Meer informatie over SOS-arts op www.sos-arts.nl/