Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 10 december 2009

Motie motorsport op defensieterreinen

Mede op initiatief van de KNMV zijn vorige maand in de Tweede Kamer vragen gesteld over het gebruik van defensieterreinen voor de motorsport en dit heeft weer tot gevolg gehad dat het CDA begin december een motie heeft ingediend over dit onderwerp.

In deze motie verzoekt Raymond Knops de regering onder meer om het bestaande historisch gebruik van defensieterreinen voor motorsport en het verpachten van gronden ten behoeve van recreatie voort te zetten zolang er geen (toenemende) strijdigheid optreedt met belangen van natuur, milieu en andere recreatie.

In de overweging wordt gesteld dat het gebruik van defensieterreinen voor de motorsport, wandelaars, fietsers en andere recreanten voorziet in een maatschappelijke behoefte en bovendien bijdraagt aan het voorkomen van wildcrossen, waardoor kwetsbare natuurgebieden worden ontzien.

Het recente beleid om het recreatief medegebruik van defensieterreinen zo veel mogelijk te beëindigen wordt als onwenselijk beschouwd en behoeft aanpassing, aldus de toelichting bij de motie. De KNMV is als belangenbehartiger voor de motorsport al vele jaren actief om defensieterreinen beschikbaar te krijgen en te behouden voor offroad-, enduro- en motocrossgebruik en schaart zich volledig achter deze motie van het CDA.