Silver2date.nl geeft een nieuwe invulling aan het begrip `een date'


over het nieuwe ontmoetingsplatform voor 50-plussers

ZEIST, 20091210 -- Momenteel is ruim een derde van de Nederlandse bevolking 50 jaar of ouder en daarvan is een substantieel gedeelte alleenstaand (bron: CBS). En ondanks dat deze leeftijdscategorie veelal geniet van een vol leven, bestaat er toch de behoefte aan bijzondere contacten om het leven te delen. Deze website biedt 50-plussers de mogelijkheid gemakkelijk contacten te leggen met gelijkgestemden.

Voor vriendschap, relatie en gezelschap
Met Silver2date.nl is een eigentijds en veilig ontmoetingsplatform gecreëerd dat vijftigplussers met elkaar in contact brengt. De dienstverlening concentreert zich uitsluitend op 50-plussers en onderscheidt zich van reguliere datingsites door het ontmoeten en daten te combineren met allerlei sociale, culturele en sportieve activiteiten. Silver2date.nl gaat daardoor veel verder dan `daten' alleen. Na echtscheiding, overlijden van partner, verhuizing of pensionering vallen 50-plussers vaak in een sociaal gat waardoor zij ruimte krijgen om hun leven weer nieuwe invulling te geven. Ook de vijftigplusser die nog zo druk is met zijn werk, hobby's en gezinsleven, wil graag actief blijven maar ontbreekt het soms aan mogelijkheden.
Vijftigplussers hebben veelal de behoefte om vitaal en actief aan de tweede helft van hun leven te beginnen. Er zijn nog jaren genoeg om deze bijzonder in te vullen. Een fijne relatie en vriendschappen met gelijkgestemden horen daarbij. Silver2date.nl wil tegemoet komen aan de mogelijkheden voor haar doelgroep om contacten op te doen en daarmee bij te dragen aan de kwaliteit van leven.

Meer dan kennismaken
Medioren en senioren die bij Silver2date.nl staan ingeschreven kunnen zich ook aanmelden voor een groot aantal activiteiten. Deze worden op de website onder de noemer Silver Activity exclusief aan 50-plussers aangeboden. Dankzij de mogelijkheid zich in te schrijven voor golfevenementen, stedentrips, wandelingen, brunches, borrels, concerten, wijncursussen en talloze sportieve activiteiten, is Silver2date.nl meer dan een online ontmoetingsplatform alleen. Iedere bezoeker die op de website staat ingeschreven, kan onbeperkt aan deze activiteiten meedoen.

Gemak dient de mens
Aan de voorbereiding is ruim een jaar gewerkt om een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website te ontwikkelen. Silver2date.nl is gebouwd met de modernste technologie en voldoet aan de meest recente privacyeisen. De moderne internetgebruiker, ook 50-plussers, is vaak ongeduldig in het zoeken naar de gewenste informatie. Binnen enkele muisklikken moet men gevonden hebben wat men zoekt. Uitgangspunt voor het realiseren van de website was dan ook vooral gebruiksgemak.