Liza Sips uitgeroepen tot KerstMiss 2009


KerstMiss-verkiezing beleeft derde editie

AMSTERDAM, 20091210 -- Actrice Liza Sips, die haar bekendheid verwierf in de serie GTST, werd tijdens de uitreiking van de eerste Henny Huisman Award gekroond tot de nieuwe KerstMiss.

Sips komt op een speciale kerstkaart. Vorig jaar kreeg zangeres Maud Mulder de titel. Jaarlijks wordt door Nederland Positief een bekende Nederlandse vrouw uitgeroepen tot KerstMiss. De verkiezing beleefde haar derde editie.

In Amsterdam werd eerder deze week de eerste Henny Huisman Award uitgereikt. TV-persoonlijkheid Henny Huisman reikte in het Fashion Museum de naar hem vernoemde onderscheiding uit aan Lily Nieuwenhuizen. Nieuwenhuizen overleefde kanker en begon in Nieuw-Vennep het Adamas Inloophuis voor kankerpatiƫnten. De Henny Huisman Award is in het leven geroepen door de stichting Nederland Positief. Onbekende Nederlanders die een zogeheten heldendaad hebben verricht maken kans op de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. De winnares van de eerste Henny Huisman Award mag zich tevens een jaar lang de positiefste held van Nederland noemen.

Couturier Paul Schulten, Dutch Designer of the Year 2009, opende het Fashion Museum dat sinds deze maand is gevestigd in het WestCord Fashion Hotel. Schulten kondigde tijdens de opening zijn jubileumexpositie aan. Deze zal medio februari 2010 in het Fashion Museum te zien zijn. De couturier, gevestigd in de hoofdstedelijke P.C. Hooftstraat, zit volgend jaar 10 jaar in het vak.

Restaurant Villa Het Hof uit het Brabantse Boxtel is tijdens de viering van het 5-jarig bestaan van Nederland Positief gepresenteerd als hoofdsponsor van de Majoor Bosshardt Prijs 2010. De Majoor Bosshardt Prijs wordt sinds 2006 uitgereikt op initiatief van de stichting Nederland Positief. In 2010 beleeft deze onderscheiding haar eerste jubileum. Onder andere Erica Terpstra en de Willeke Alberti Foundation ontvingen de prijs.

In het kader van het eerste jubileum van de stichting Nederland Positief is de Nationale Klaagtelefoon, 0900-123 55 55, gelanceerd. Dit nieuwe medium wil de klaagcultuur in Nederland doorbreken. Nederland Positief heeft ontdekt dat negatieve energie omgezet kan worden in positieve energie. Iedereen kan 7 dagen per week De Nationale Klaagtelefoon bellen om over alles te klagen. Hierdoor zal Nederland gelukkiger worden. Een substantieel deel van de speciale dienst gaat naar verschillende goede doelen in Nederland. Al 5 jaar lang zet Nederland Positief zich met behulp van bekende Nederlanders in voor een betere en positieve samenleving. Henny Huisman is als beschermheer verbonden aan de stichting.





Ingezonden persbericht