Schiedam maakt zich op voor de Kerst


SCHIEDAM, 20091127 -- Terwijl de meeste Schiedammers nog in de ban zijn van het bezoek van Sinterklaas, staat de Kerstman al weer bijna op de stoep. Van 10 december tot en met 3 januari, staat Schiedam namelijk weer bol van de winterse gezelligheid. Tijdens alweer de vijfde editie van Winterhart kan in Schiedam op het Stadserf geschaatst worden op de overdekte ijsbaan en kan men traditiegetrouw terecht op de sfeervolle kerstmarkt in de Sint Janskerk.

Terwijl de meeste Schiedammers nog in de ban zijn van het bezoek van Sinterklaas, staat de Kerstman al weer bijna op de stoep.
Van 10 december tot en met 3 januari, staat Schiedam namelijk weer bol van de winterse gezelligheid. Tijdens alweer de vijfde editie van Winterhart kan in Schiedam op het Stadserf geschaatst worden op de overdekte ijsbaan en kan men traditiegetrouw terecht op de sfeervolle kerstmarkt in de Sint Janskerk.

Op donderdag 10 december opent Winterhart in de Grote of Sint Jans kerk, waar om 12:00 de opening van de gezellige kerstmarkt plaatsvindt.

Dit jaar zal bij het zingen op de grote markt een recordpoging worden neergezet. De eerste poging wordt gedaan door de St. Bernardusschool met al zijn kinderen. Onder leiding van het kinderzangkoor van de St. Bernardus, het muziekkorps Harpe Davids en het mannenkoor Orpheus wordt er een echte kerstsfeer neergezet.
Alle kinderen zijn welkom met hun ouders op de grote markt om het record neer te zetten. Om 19:30 zal onder begeleiding van burgemeester Mevr. Verver-Aartsen de lichtjes in de kerstboom worden ontstoken, dit jaar op spectaculaire wijze.

Op vrijdag 11 december volgt de opening van de overdekte ijsbaan op het Stadserf.

Kerstmarkt
De mooiste en lekkerste kerstcadeaus zijn ook dit jaar weer te vinden op de kerstmarkt. Van 10 tot en met 12 december bieden verschillende Schiedamse ondernemers hun producten aan in de Grote- of St. Janskerk. Een prachtige locatie voor een sfeervolle kerstmarkt waar iedereen zijn hart op kan halen. Verschillende muzikale acts zorgen voor een feestelijke sfeer.

IJsbaan
Van 11 december tot en met 3 januari is de overdekte ijsbaan op het Stadserf open. Iedereen kan hier bijna vier weken lang zijn schaatskunsten vertonen maar ook zonder schaatsen is het genieten op het Stadserf. Op het horecaterras kan genoten worden van een hapje en drankje. Tijdens de vier leukste winterweken in Schiedam vinden er ook verschillende activiteiten plaats op het ijs. Houdt hiervoor de website in de gaten. De entree voor de ijsbaan bedraagt ¤3,-. Schaatsen zijn te huur, maar je kunt ook je eigen schaatsen meenemen (uitgezonderd noren).

Voor meer informatie, openingstijden, entreeprijzen, groepsarrangementen en het actuele programma kun je een kijkje nemen op www.winterhart.nl





Ingezonden persbericht