Xebia wint High Growth Awards regio Midden-Nederland


HILVERSUM, 20091210 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile Java software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie, is uitgeroepen tot winnaar van de High Growth Awards voor de regio Midden-Nederland. De High Growth Awards is dé verkiezing voor de beste en snelst groeiende bedrijven regionaal en landelijk. Naast de omzetgroei van Xebia was ook de kwaliteit van de groei van het bedrijf een belangrijke graadmeter voor de jury om de award toe te kennen. In de verkiezing speelden criteria als absolute groei, het hebben van een voorbeeldfunctie, groei als onderdeel van de strategie, de financiële gezondheid en het toekomstperspectief een rol.

Volgens het juryrapport laat Xebia al enige jaren een gedegen jaarlijkse groei zien met daarbij een goede financiële positie. Daarnaast wordt er continu aandacht besteed aan verbeterprojecten, waarbij het niveau van automatisering hoog is. Ook het feit dat er geen concessies worden gedaan aan het leveren van topkwaliteit en de wil tot innovatie worden door de jury gewaardeerd. Naast productontwikkeling wordt ook ingezet op een (internationale) groeistrategie waarbij de vestiging in India en het recent opgerichte XebiaLabs als duidelijke voorbeelden hiervan worden genoemd. Xebia behaalde 25.5 punten van de te verdienen 30 punten en is daarmee de duidelijke winnaar van de regio Midden. In het totaalklassement over heel Nederland was deze score goed voor de tweede plaats.

Daan Teunissen, CEO van Xebia, is trots op deze prijs: "Deze prijs is een erkenning voor onze strategie. Vooral het feit dat wij beloond worden voor de kwaliteit van onze groei vinden wij erg belangrijk. Groei is belangrijk, maar het behoud van onze identiteit als bedrijf staat voor ons op de eerste plaats. Wij focussen sterk op de persoonlijke benadering, zowel richting de klant als richting de medewerkers. Bij de grotere IT-consultants zijn vakmensen vaak een nummer in een spreadsheet. Hierdoor worden de individuele kwaliteiten van vakmensen niet goed benut. Wij hebben meer oog voor de specifieke competenties van een werknemer en sturen op vakmanschap. Voor Xebia geldt dat dienstverlening gaat om mensen en het kunnen overtreffen van de klantverwachting."

------------------------------------

Over Port4Growth en de High Growth Awards
Port4Growth is een onafhankelijk platform voor groeibedrijven dat een netwerk biedt voor succesvolle groeiondernemers om kennis en ervaringen te delen. Zo worden er onder meer persoonlijke ontmoetingen georganiseerd en levert de organisatie specifiek op groei gerichte diensten en producten die samen en met groei-experts van topbedrijven worden ontwikkeld. Deelname aan de awards is mogelijk voor bedrijven die een duidelijke ondernemerssignatuur hebben en een (hoofdzakelijk) Nederlandse onderneming zijn, worden aangestuurd door de directeur(en) die (mede-) aandeelhouder is (zijn), minimaal tien en maximaal duizend fte in dienst hebben. Daarnaast moeten de cijfers van de afgelopen drie jaar (2006, 2007 en 2008) omzetgroei tonen, die ontstaan is door autonome ontwikkeling en/of door fusie en overname en betrekking heeft op de hoofdactiviteit. Bedrijven moeten over een duidelijke visie op toekomstige groei beschikken. Meer informatie: www.highgrowthawards.nl

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile en Java ontwikkeling en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim honderdtachtig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Het bedrijf behoort volgens Skillcity tot de top 20 snelle groeiers in 2009. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.





Ingezonden persbericht