Sony brengt echt hybride aanbod op de markt


VE- en XDNR-Sony-technologie brengt de integratie van analoog en IP stap dichterbij

BADHOEVEDORP, 20091210 -- Met de introductie van de nieuwe SNT-EX/EP-serie video-encoders brengt Sony een echt hybride aanbod op de markt waarmee gebruikers analoog en IP naadloos kunnen integreren. Hiermee onderstreept het bedrijf klanten te willen helpen bij de overgang van analoge naar IP-technologie.

Het nieuwe assortiment verschaft gebruikers van een analoog systeem toegang tot de beeldverbetering die normaal gesproken samenhangt met IP-technologie. Sony's nieuwste VE- en XDNR-technologie voor beeldverbetering verbetert de beeldkwaliteit van de oorspronkelijke signalen, terwijl de conversie van analoge videosignalen in digitale videostreaming voor IP-netwerken mogelijk wordt. Dit bevordert in hoge mate een naadloze integratie bij het migreren van een bestaand analoog camerasysteem naar een bewakingssysteem op IP-basis, terwijl de algehele beleving van de gebruiker wordt verbeterd. Toegang tot IP wordt verder verbeterd via de keuze van 1-kanaals en 4-kanaals standalone modellen en 1U- en 3U-rackstations die 4-kanaals bladen kunnen huisvesten, terwijl alle encoders geschikt zijn voor de dual-streaming van H.264/JPEG-, H.264/MPEG-4- of MPEG-4/JPEG-video bij volledige resolutie.


VE- en XDNR-technologie
Videobewakingstechnologie worstelt van oudsher met het leveren van beelden van hoge kwaliteit in de problematische lichtomstandigheden. Sony's VE-technologie (Visibility Enhancer) overwint dit probleem op effectieve wijze door de signaalniveaus tijdens het vastleggen en verwerken van de beelden dynamisch te bewaken. Dankzij deze techniek verminderen de extreme helderheidsniveaus op de vast te leggen locatie en nemen de lichtniveaus in de donkere gebieden aanzienlijk toe. Dit komt ten goede aan de algehele beeldkwaliteit en de helderheid.

Bovendien wordt de opname van beelden in moeilijke lichtomstandigheden verder verbeterd door de ingebouwde XDNR-technologie (eXcellent Dynamic Noise Reduction). Hogere beeldruisniveaus die het gevolg zijn van signaalversterking en 'ghosting', veroorzaakt door lage sluitersnelheden, zijn veel voorkomende problemen bij het opnemen van CCTV-beelden in een omgeving met weinig licht. Door gebruik te maken van geavanceerde 2DNR- en 3DNR-signaalverwerkingsmethoden verwijdert de XDNR-technologie willekeurige en vaste ruis. Dit maakt weer een eind aan de vlekkerige bewegingen die leiden tot `ghosting'.

Het aanbod wordt voltooid door Sony's unieke intelligente video- en audio-analysetechnologie DEPA Advanced. Deze technologie maakt analoge camera's intelligenter en biedt tevens andere eigenschappen zoals een verbeterde beveiliging. In combinatie met ONVIF (Open Network Video Interface Forum) biedt de SNT-EX/EP-serie gebruikers flexibiliteit bij het bereiken van een superieure beeldkwaliteit.

Ga voor meer informatie over Sony's gehele lijn van beveiligingsproducten naar www.pro.sony.eu/videosecurity

Sony Professional





Ingezonden persbericht