Ingezonden persbericht


Voormalig NOS & RTL4-weerman Harry Otten levert winterse bijdrage aan de beeldende voorstelling So Long Snow.

Op do 10 december gaat de nostalgische voorstelling So Long Snow van Blood for Roses/hetveem productie in première in hetveem theater te Amsterdam.

So Long Snow gaat over sneeuw en winters. Of eigenlijk de herinnering aan sneeuw en ijs, nu die echte koude winters niet meer terug lijken te komen.

De Nederlandse winterse herinneringen die zijn verbonden aan ijs en aan schaatsen, aan krabbelen over een bevroren vijver, aan een Elfstedentocht die ieder jaar plaats vindt, maar alleen in de hoofden en harten van de Nederlanders. (Uit het interview met Karen Røise Kielland van Erica Smits.)

Harry Otten schreef het boek Winters van toen over de echte winters van de vorige eeuw. En sluit naadloos aan bij wat Kielland voor ogen heeft met haar voorstelling. Het vasthouden van herinneringen die zo kwetsbaar en vluchtig kunnen zijn. Want wat blijft er over als de winter verdwenen is? Wat doe je als langzaam je herinneringen lege beelden blijken te zijn? Kielland en Otten zijn nog in bespreking over de vorm van Otten's bijdrage; wie weet wel een bijdrage op het podium..?

So Long Snow is wo 9 t/m zo 13 dec te zien in hetveem theater (actuele info www.hetveemtheater.nl) en zal in 2010 te zien zijn in het Hedmark Teater te Hamar, Noorwegen.

Blood for Roses bestaat uit Karen Røise Kielland (NO) en Anne Rooschüz (DE). Zij maken locatievoorstellingen met een documentair karakter en waren vooral op festivals te zien zoals het Over het IJ festival 2008. Blood for Roses hernam in 2008 bij hetveem theater de voorstelling The Nature of Hunting. So Long Snow zal vanaf 2010 op tournee gaan in Noorwegen als Nederland. www.blood-for-roses.com

So Long Snow is een coproductie met Hedmark Teater en werd mede mogelijk gemaakt door NFPK+, Norsk Kulturråd, AFK, Hedmark Teater, SNS REAAL Fonds, NORMA-fonds