Ingezonden persbericht




Persbericht
November 2009

8e Kerstfair

op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Beleef een 'Heerlijke Kerst' op Mariënwaerdt!

Een 'Heerlijke Kerst' beleeft u van 10 t/m 13 december op Mariënwaerdt tijdens de Kerstfair. Ruim 80 stands geven inspiratie voor de feestdagen, met kerstcadeaus, brocante, warme en feestelijke kleding en lekkernijen voor de kerstdis. Arrensleeën getrokken door paarden met bellentuigen, live gezongen kerstliederen, workshops en rondleidingen in Huize Mariënwaerdt maken de kerstbeleving compleet.

Wat kunt u verwachten?


* 80 stands met een authentiek en exclusief aanbod van (kerst)producten


* het landgoed in kerstsfeer met sfeervolle gevelhuisjes, kampvuren, kerstbomen en verlichting


* catering verspreid over het gehele terrein, met typisch winterse gerechten, glühwein, warme chocolademelk en lekkere snacks


* rondleidingen in Huize Mariënwaerdt waar alles gereed staat voor een traditioneel kerstfeest


* een rondrit met de arrenslee langs de stands en door het met fakkels verlichte parkbos


* optredens van diverse koren uit de omgeving en een levende kerststal


* verschillende workshops, en een dagelijkse modeshow

In de arrenslee

In Huize Mariënwaerdt is volgens traditie alles gereed gemaakt voor het kerstdiner. Neem een kijkje binnen en zie hoe oude tijden herleven. Geniet van een tochtje samen met de Kerstman in een arrenslee over het Kerstfair-terrein. Op de zaterdag en zondag komen de verenigingen 'Glijen en Rijen' en de 'Hoofdstadaanspanning' naar het landgoed om met antieke arrensleeën, bellentuigen en bijpassende kledij een tochtje over het landgoed te maken. Om de kerstsfeer compleet te maken brengen koren uit de omgeving in verschillende historische locaties en rondom het kampvuur kerstliederen ten gehore.

Unieke kerstcadeaus

In de sfeervol ingerichte historische schuren kunt u rondstruinen langs allerlei stands. Proef de heerlijke delicatessen, geniet van de geurige wijnen of koop unieke kerstcadeaus die uw vrienden en familie versteld doen staan.

Workshops voor kinderen

Ook voor de kinderen is er tijdens de Kerstfair genoeg te doen. In de schapenschuur worden diverse workshops voor kinderen georganiseerd zoals het knutselen van kerststukjes, kerstklokken, vogelhuisjes, het beschilderen van je eigen kerstbord en het versieren van chocolade en snoep. Kinderen kunnen ook luisteren naar spannende kerstverhalen of omgetoverd worden door de schminkster.

Dampende erwtensoep

Natuurlijk is er ook genoeg te eten, want een dag in de buitenlucht maakt hongerig. Onze landgoedkok bereidt verschillende kerstgerechten in zijn keuken. Buiten bij het kampvuur komt de geur van de dampende erwtensoep en glühwein u al tegemoet.

Datum : 10 t/m 13 december 2009

Openingstijden : donderdag en zondag 11.00 - 18.00 uur

vrijdag en zaterdag 11.00 - 21.00 uur

Entree : ¤ 10,- / kinderen tot 12 jaar gratis

Entreebewijzen zijn te koop bij de ingang van het fairterrein of (met korting!) op www.marienwaerdt.nl

Gratis parkeergelegenheid en gratis pendeldienst vanaf NS station Beesd.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Kijk voor meer informatie en een uitgebreid programma op www.marienwaerdt.nl

Adres

Heerlijkheid Mariënwaerdt, Mariënwaerdt 't Klooster 5, 4153 RR Beesd