Ingezonden persbericht


Netwerken2.0 voor professionals en ondernemers door "ONE"

Donderdag 10 december 2009 is het zover, de eerste editie van 'ONE'. Een 'Open Network Event' welke ondernemende mensen op Voorne-Putten verbindt. Op de fraaie locatie, restaurant Bogey's in Brielle, is iedereen welkom vanaf 17:30 uur tot 20:00 uur voor een informele, sociale en vooral ondernemende avond.

Open Network Event
'ONE' is een netwerk bijeenkomst waarbij ondernemende mensen op Voorne-Putten met elkaar kunnen connecten. 'ONE' is de verbindende factor voor start-ups, startende ondernemers, gevestigde ondernemers en zakelijke professionals. De bijeenkomst zal worden gevuld met een interessante spreker en pitches van pre-starters. De locatie, borrel, muziek en wisselende thema's maken de avond compleet en zal vier keer per jaar worden gehouden.

Ontstaan
De 'ONE' is ontstaan als aanvulling op de reeds bestaande netwerk bijeenkomsten, om het gehele eiland Voorne-Putten met elkaar te verbinden. Met die gedachte hebben initiatiefnemers, Xen Buijs en Victor van der Loo, ervoor gekozen om een 'Open Network Event' te organiseren.

Xen Buijs: "Ik heb altijd de behoefte gehad om mijn netwerk te willen vergroten in mijn eigen woon- en werk gebied. Er zijn vele netwerk bijeenkomsten, maar bij velen zijn er specifieke voorwaarden waar je aan dient te vol doen. Openheid en Voorne-Putten waren voor mij dan ook de drijfveer om deze gedachte te realiseren."

Door het gebruik van de digitale netwerken, waaronder LinkedIN, voegde er een aantal vaste partners zich bij het project met als resultaat een eerste 'ONE' op donderdag 10 december 2009.

Netwerken 2.0
Waar LinkedIN bijdroeg aan het versnellen van de plannen, zullen deze digitale netwerken een grote rol spelen tijdens het netwerken en de bijeenkomsten. Hiermee zullen de initiatiefnemers een andere weg in te slaan ten opzichte van de bestaande bijeenkomsten. Door het gebruik van LinkedIN, Twitter, mobiele applicaties en de combinaties hiervan is tegenwoordig de term 'Netwerken 2.0' ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan zijn de start-ups welke de pitch van hun idee digitaal uploaden op de website (www.opennetworkevent.nl) waarop anderen kunnen reageren. Het bereiken van interactie tussen de verschillende doelgroepen wordt hierdoor versoepeld.

Voor wie
De 'ONE' richt zich op ondernemende mensen afkomstig van of woonachtig op Voorne-Putten. Verder staan zij open voor iedereen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op mensen welke met ideeën lopen, willen gaan ondernemen of in dit traject advies en steun nodig hebben. De 'ONE' biedt dat netwerk om advies in te winnen en de juiste contacten om van gedachtes concrete plannen te maken.