Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT---
Lisse, 27 november 2009

Kerst op Landgoed Keukenhof

De mooiste en gezelligste periode van het jaar komt er weer aan: Kerst. Ook dit jaar maakt Landgoed Keukenhof in Lisse weer iets bijzonders van deze nogal gure tijd. Van 10 t/m 13 december 2009 vindt namelijk 'Kerst op Keukenhof' plaats op het Landgoed. Tijdens 'Kerst op Keukenhof' kunnen bezoekers genieten van een gezellige kerstmarkt, grote ijsbaan, kerstflora en het opengestelde kasteel. Entree voor 'Kerst op Keukenhof' bedraagt ¤ 6,50 voor volwasseenen en ¤ 3,50 voor kinderen. Het evenement is op donderrdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 11:00 tot 19:00 uur, op vrijdag van 11:00 - 22:00 uur.

'Kerst op Keukenhof' staat voor een gezellige dag uit voor de hele familie. Op het voorplein verrijst een tentendorp waar diverse standhouders en ambachtslieden hun producten aanbieden. U kunt hier bij de ruim 70 standhouders ideeën opdoen voor uw eigen woning, maar ook uw kerstinkopen doen en genieten van heerlijke delicatessen.

Voor wie er ooit van droomde te schaatsen op de kasteelvijver, wordt er naast het kasteel een grote ijsbaan aangelegd, met echt natuurijs, waar er naar hartenlust geschaatst worden. Deze ijsbaan blijft tot 4 januari liggen, dus in de kerstvakantie kan er ook nog geschaatst worden. Ook het kasteel is open, hier kunt u ervaren hoe de familie vroeger de kerst gevierd zou hebben, met prachtig gedekte tafels en mooi verlichte kerstbomen. In de keuken wordt zelfs een echt kerstdiner bereidt. Er kan geproefd worden, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de traiteursdiensten van het kasteel: de gerechten worden voor u klaargemaakt en vlak voor kerst bij u thuis bezorgd. Zo kunt u ook tijdens kerst genieten van een echte adellijke maaltijd!

Tegen de schemering ziet het landgoed er ineens heel anders uit. Met lichteffecten en duizenden kleine lichtjes ontstaat er een waar WinterWonderland. Uniek in Nederland is de kerstflora in het koetshuis, een tentoonstelling van de mooiste bloemen, al volop op bloei in december, die een doorkijk bieden naar de komende lente. De kerstsfeer wordt helemaal compleet met verschillende vormen van entertainment, zoals een klein kerstkoor in Dickens-stijl die de mooiste kerstliederen ten gehore brengen. Op de markt worden verschillende scènes uit het verhaal van Scrooge nagespeeld. En natuurlijk mogen de Kerstman en zijn IJsprinsessen ook niet ontbreken. Een aantal gerenommeerde touroperators door het hele land bieden arrangementen per luxe touringcar aan naar 'Kerst op Keukenhof'. Ook via het landgoed zelf zijn arrangementen te boeken.

Laat u onderdompelen in de wereld die kerst heet en geniet, samen met de mensen die u lief zijn, van dit unieke en zeer sfeervolle evenement.

Meer informatie over 'Kerst op Keukenhof' is te vinden via de website van het landgoed: www.kasteelkeukenhof.nl.

---EINDE PERSBERICHT---

Noot aan de redactie:
Meer informatie over de organisatie en het evenement kunt u opvragen per e-mail: faay@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch: 0252-750690. Er is beeldmateriaal beschikbaar. Wanneer u foto's wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen via bovenstaande gegevens. Foto's kunnen dan per mail of per cd-rom worden toegezonden. Eventueel is het mogelijk een lezersactie te organiseren waarbij lezers op vertoon van een bon bij de kassa korting krijgen op de entreeprijs. Meer informatie hierover kunt u eveneens opvragen via bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Keukenhof 1
2161 AN LISSE
Tel: 0252 - 750 690
Fax: 0252 - 750 699
www.kasteelkeukenhof.nl

Priscilla Faaij
PR/Communicatie Kerst op Keukenhof
faay@kasteelkeukenhof.nl