Gemeente Strijen


2009

Starthandeling aanleg randweg Strijen

STRIJEN - Het einde van de papieren voorbereidingen voor de aanleg van de randweg langs Strijen komt in zicht. Er wordt langzaam maar zeker begonnen met de activiteiten rond de aanleg zelf. Om duidelijk te maken dat het er nu echt van gaat komen, wordt op donderdag 10 december 2009 door wethouder Van Tilborg een starthandeling verricht.

Het is alweer tien jaar geleden dat de Strijense gemeenteraad besloot tot de aanleg van een randweg. Een vroeg genomen besluit, maar uiteindelijk realistisch gebleken. De voorwaarde die de raad stelde was dat de randweg in de periode 2006 - 2010 moest worden aangelegd. De verwachting was dat het verkeer tegen die tijd zodanig toe zou nemen, dat het niet meer verantwoord door de Boompjestraat en Leeuwerikstraat kon rijden. Het doorgaande verkeer moest zodoende om het centrum heen geleid worden. Ook diende nieuwe woningbouwlocaties, zoals het uitbreidingsplan Land van Essche III, dat nu in voorbereiding is, ontsloten te worden.

Donderdag 10 december om 16.00 uur wordt door wethouder Wilko van Tilborg ondermeer een bouwbord onthuld op de kruising Schelpweg-Moricaanseweg. Ook zullen aldaar de eerste sloopwerkzaamheden worden verricht aan een garage waar uiteindelijk de nieuwe randweg moet komen. ,, Een lang gekoesterde wens van ons allen gaat in vervulling. Een veiliger en leefbaardere gemeente,'' aldus een opgetogen wethouder Wilko van Tilborg.