Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre

10 december 2009


--Persbericht-

Uitspraak Raad van State maakt weg vrij voor maatregelen brandveiligheid bij City Lido

De gemeente Oost Gelre mag actie ondernemen om bij City Lido maatregelen af te dwingen die de brandveiligheid bevorderen. Dat is het resultaat van de uitspraak van de Raad van State die vandaag is gedaan.

Op 18 november j.l. heeft de rechtbank Zutphen al uitspraak gedaan in het beroep dat City Lido had aangetekend tegen uitvoering van de veiligheidsmaatregelen door de gemeente. Dit beroep is ongegrond verklaard. Vervolgens heeft City Lido de zaak aanhangig gemaakt bij de Raad van State in Den Haag.

Hoewel de Raad van State nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan, is wel de zogenaamde voorlopige voorziening afgewezen. In het voorlopige oordeel bevestigt de Raad van State dat de gemeente terecht stelt dat City Lido niet voldoet aan de eisen van brandveiligheid. Zo voldoen op dit moment de nooduitgangen , de vluchtroutes en de brandmeldinstallatie niet aan de eisen. In geval van een calamiteit kunnen bezoekers het pand niet snel genoeg verlaten. De uitspraak komt er op neer dat de gemeente nu verder kan met het uitvoeren van maatregelen die de brandveiligheid bevorderen en ook deze genoemde problemen oplossen.

Het doel van de gemeente Oost Gelre was en is nog steeds de zorg voor de veiligheid van de bezoekers van City Lido. Die veiligheid is wat de gemeente betreft vooral in het geding als er grote groepen mensen aanwezig zijn, zoals rond de kerst of bij andere grootschalige evenementen. City Lido moet aan de eisen van brandveiligheid voldoen en daar structurele maatregelen voor nemen. Zwaarwegend daarin is vooral het aanbrengen van panieksluitingen op de nooduitgangen.

Na de uitspraak van de Raad van State heeft de gemeente een constructief overleg gevoerd met de directie van City Lido. Uitkomst daarvan is dat de gemeente op korte termijn een aantal aanpassingen laat aanbrengen met betrekking tot de vluchtdeuren en nooduitgangen van het gebouw. Dit maakt het mogelijk dat City Lido ook geopend kan zijn tijdens de kerstdagen en andere grootschalige evenementen.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544-393552.


-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --