Ingezonden persbericht


NUNO EN LIAN WINNEN TEKENWEDSTRIJD PHINEAS AND FERB BIJ JETIX

Hilversum, 10 december 2009 Bijna 4000 tekeningen werden de afgelopen weken bezorgd bij Jetix voor de Phineas and Ferb-tekenwedstrijd. De 10-jarige Nuno en de 11-jarige Lian maakten volgens de jury de beste tekening van de stiefbroertjes. Hiermee winnen ze een originele muurtekening van de karakters van de populaire serie Phineas and Ferb.

Jetix-presentator Koert Jan de Bruijn gaat bij Nuno (uit Alphen aan de Rijn) en Lian (uit Maarsbergen) op bezoek om te zien hoe de muurschildering wordt aangebracht. Op 19 december vanaf 10.00 uur is het verslag hiervan te zien. De bekendmaking wordt afgewisseld met een Phineas and Ferb-marathon waarin nieuwe afleveringen van de serie te zien zijn.

Vanaf 1 januari kunnen fans van Phineas and Ferb blijven genieten van de serie, want iedere werkdag om 16.35 uur wordt de serie uitgezonden op de nieuwe zender Disney XD. De avonturen van Phineas, Ferb, Candace en Perry zijn ook iedere werkdag bij Disney Channel te volgen om 18.35 uur.

Jetix zendt uit vanaf 06.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds en is overal in Nederland via de kabel, satelliet en digitale ether te ontvangen. Met successeries als Zack&Cody, Phineas and Ferb en films als Caspers Griezelschool was Jetix in oktober marktleider. Jetix is onderdeel van Disney Channels Benelux, waar ook Disney Channel onderdeel van uit maakt. Vanaf 1 januari wordt Jetix vervangen door Disney XD.