Ingezonden persbericht


PERSBERICHT BORT 10 DECEMBER 2010

---


1 Vier Tilburgse bedrijven genomineerd voor BORT prijs 2010

De jury heeft de vier genomineerden voor de BORT prijs 2009 bekend gemaakt. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van BORT, Bedrijven Overleg Regio Tilburg, op woensdag 6 januari zal de winnaar van de 15e BORT prijs bekend worden gemaakt. De prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat in 2009 het meest voor het Tilburgse ondernemingsklimaat heeft betekend.

De jury onder leiding van wethouder Möller heeft de volgende vier bedrijven genomineerd voor de BORT prijs 2010:

Cardan is een ondernemende full service arbeidsmarkt intermediair die vertrouwt op zijn mensenkennis. Oprecht en sociaal betrokken. Cardan durft anders te denken, steekt haar nek uit voor mensen en is grensverleggend bezig. Voor iedereen, ongeacht opleiding of arbeidssituatie.

Nouwens is al jaren een bekende Tilburgse verhuisonderneming. People, planet, profit is in goede balans. Met de groenste verhuisauto's, duurzame materialen, groene energie en veel oog voor het welzijn van de medewerkers blijft Nouwens groeien en vernieuwen. Midden in de maatschappij.

Björn Borg zorgde voor een kleine revolutie door stevige kleuren en prints te koppelen aan sportief ondergoed. Inmiddels is het een van de bekendste merken in fashion underwear. Sinds de verzelfstandiging in 2005 is het bedrijf explosief gegroeid. De slimme marketing zal deze groeitrend doorzetten.

Banner Pharmacaps levert zachte gelatinecapsules aan de farmaceutische industrie. De enige producent in Nederland en een absolute vernieuwer. De sterke focus op productkwaliteit en operationele uitmuntendheid legt het bedrijf geen windeieren. De medewerkers zijn hier de sleutel in.

De BORT prijs is een waardering voor Tilburgse bedrijven en organisaties die een bijdrage leveren aan de groei van de lokale economie en het Tilburgse ondernemingsklimaat. Er wordt onder meer geselecteerd op maatschappelijke betekenis, bijdrage aan de uitstraling van de stad en unieke ondernemersprestatie. Daarnaast wordt ook het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst meegenomen als extra criterium. De genomineerden zijn voorgedragen door de bedrijventerreincommissies van BORT.

Thema Vernieuwend Ondernemen
Het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst is dit jaar Vernieuwend Ondernemen. De crisis leert ons dat het nodig is om op andere manieren naar bedrijfssucces te kijken. Vernieuwende ondernemers combineren sleuteleigenschappen als innovatie, diversiteit en duurzaamheid met respect voor mensen, natuur en reële economische waarden. BORT staat in 2010 voor een nieuwe manier van denken: geen systeemaanpassing, maar een totale systeemverandering.

De jury bestaat uit Joost Möller, wethouder Economische Zaken Gemeente Tilburg, Henk Rosman, directeur KvK, Geert Naaykens, Naaykens Luchttechnische Apparatenbouw en winnaar BORT prijs 2009, Joop Vianen, Hoogleraar MKB aan de Universiteit van Tilburg en Rob Koster, voorzitter BORT.




Ingezonden persbericht