Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 10 december 2009

3FM SERIOUS REQUEST OP 101.TV
24 uur per dag rechtstreeks vanuit Groningen

Serious Request is dit jaar weer van het begin tot het einde te zien op 101.TV. Op het digitale themakanaal zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis in Groningen 24 uur per dag live te volgen. Bovendien gaat 101.TV-nachtburgemeester Jorn van Hoorn in het holst van de nacht op pad om de stemming op het plein te peilen. Dronken feestgangers, doorgewinterde wereldverbeteraars en die-hard 3FM-fans, ze komen allemaal aan het woord. De reportages van Jorn zijn niet alleen te zien op 101.TV, maar worden de volgende dag ook uitgezonden in Serious Request bij BNN op 3. Presentatrice Marleen Dijkhoff van 101.TV neemt de kijker dagelijks mee langs de hoogtepunten van de dag. Serious Request is van vrijdag 18 december tot en met donderdag 24 december 24 uur per dag te zien op 101.TV.

Tijdens Serious Request zitten de 3FM-dj's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Scholaardt een week lang zonder eten opgesloten in het Glazen Huis. Ze maken 24/7 radio en vragen aandacht voor een stille ramp. Dit jaar zamelen ze geld in voor de bestrijding van malaria. Dat is hard nodig want iedere dertig seconden gaat er een kind dood aan deze verwoestende ziekte. Dat zijn meer dan een miljoen mensen per jaar. En dat terwijl malaria te behandelen en te voorkomen is.

101.TV, het snelste 24-uurs kanaal, is te ontvangen via digitale televisie of op www.101.TV. Op de zender en via de website zijn niet alleen de programma's van BNN te bekijken, maar ook eigen producties zoals 101Barz, 101Sketch, Gamer01 en Egotrip.