Gemeente Heerlen

Wielerklassieker krijgt nieuwe locatie

Limburgs Mooiste verhuist naar Avantis Heerlen

Limburgs Mooiste, het grootste fietsevenement van Nederland, zal vanaf 2010 starten en finishen op het grensoverschrijdend Avantis European Science and Business Park in Heerlen/Aken. Daarmee breekt dit mega-evenement met een lange traditie, want vanaf 2000 was de start- en finishlocatie in Megaland-Landgraaf. Wethouder Cor Duijf (sport) is blij met deze ontwikkeling: " Heerlen is een groots sportevenement rijker, een weekend vol leven, veel bezoekers en dus een goede promotie voor de stad."

De organisatie van Limburgs Mooiste voert een aantal redenen aan voor deze verhuizing. Op de eerste plaats is het de wens van een nieuwe hoofdsponsor, die in januari bekend gemaakt zal worden. Daarnaast heeft Avantis een zeer goede aansluiting op het heuvelland, het fietsgebied waar Limburgs Mooiste haar vleugels uitslaat. Ook de aansluiting op het autowegennet is goed. Verder kan de organisatie alle onderdelen van het evenement op één terrein samenbrengen, zoals finishstraat, horecaplein, de fietsbeurs FietsMekka, parkeervoorzieningen en camping.

Ook is het van groot belang dat de overlast voor de bevolking verder wordt teruggedrongen. Dit is op Avantis goed mogelijk, omdat Avantis niet in een woongebied ligt en de deelnemers niet meer door woonkernen van Parkstad hoeven te rijden.

Limburgs Mooiste trekt jaarlijks vele duizenden wielertoeristen naar Zuid-Limburg. In 2009 waren er dat bijna 17.000. Dit zorgt voor een spin off van 4 miljoen Euro voor de regio en meer dan 15000 overnachtingen. De 19e editie van Limburgs Mooiste is op zaterdag 5 juni 2010. Dit is de tweede zaterdag na Pinksteren. Op de website van organisatie www.limburgsmooiste.nl staat de actuele informatie over dit wielerevenement.

Gemeente Heerlen,10 december 2009
Afdeling Communicatie