Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 10 december 2009

Leiden Bio Science Park ontvangt Mibiton kwaliteitscertificaat

Tijdens het Life Sciences Capitals congres, dat woensdag 9 december in Leiden werd gehouden, kreeg het Leiden Bio Science Park het jaarlijkse Mibiton Kwaliteitscertificaat. Het Leiden Bio Science Park ontvangt het kwaliteitscertificaat omdat Mibiton de afgelopen jaren de meeste investeringen deed in innovatieve bedrijven op het Leiden Bio Science Park. Nettie Buitelaar, directeur van de Leiden Bio Science Park foundation, ontving het kwaliteitscertificaat uit handen van bestuurslid professor Evert Jacobsen van Mibiton. Nettie Buitelaar was vereerd met deze erkenning van de innovatiekracht van de bedrijven op het Leiden Bio Science Park door de vakgenoten. 'Het kwaliteitscertificaat is een pluim op de hoed van de Leidse bedrijven die ontzettend hard en slim bezig zijn om te groeien en hun doelstellingen te bereiken; zij hebben het werk gedaan en delen mee in deze waardering.' Het Leiden Bio Science Park is met 60 gespecialiseerde biomedische bedrijven en de meeste biotech starters het grootste life science cluster van Nederland. Mibiton ondersteunde de afgelopen jaren de Leidse bedrijven BAC, BaseClear, Enzyscreen, Mucovax, Prosensa Therapeutics, PROXY Laboratories en ZF-screens. In 2009 honoreerde Mibiton het verzoek om een Share investering in een farmaceutische productiefaciliteit waarmee PROXY Laboratories en Prosensa Therapeutics samenwerken in de kleinschalige productie van experimentele medicijnen tegen de spierziekte van Duchenne.
Mibiton stimuleert onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap in de life science sector. Het Mibiton Kwaliteitscertificaat wordt jaarlijks uitgereikt aan veelbelovende ondernemingen of organisaties die zich sterk hebben ontwikkeld, mede met behulp van de Mibiton Solo en Share fondsen. In de periode 2000 - 2009 heeft Mibiton circa 11 miljoen euro geïnvesteerd in startende en jonge life science bedrijven in verschillende regio's, waaronder Leiden.
Mibiton deed in die periode de meeste investeringen (ca. 33% = ruim 3,5 miljoen euro) in bedrijven op het Leiden Bio Science Park. Dit waren investeringen vanuit het BioPartner Facility Support programma, het Solo en Share programma. Het Mibiton Solo fonds stelt Life Sciences bedrijven met een hoog risicoprofiel in staat om apparatuur en faciliteiten te exploiteren. Het Mibiton Share fonds investeert in apparatuur en faciliteiten die door meerdere Life Sciences bedrijven wordt benut. Mibiton wordt mede gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken.
..........................................………………………………………………………………………



Ingezonden persbericht