Ingezonden persbericht


persbericht

Bouwhuis Groep kondigt herstructurering aan, Wiegel blijft aan

Amsterdam, 10 december 2009

Bouwhuis heeft aan haar obligatiehouders een herstructurering aangekondigd. Deze zal door CB Richard Ellis en een Trustbedrijf, Capita Fiduciary B.V. te Amsterdam, worden begeleid.

Korte termijn doelstellingen zijn:

- het verkrijgen van inzicht in de financiele situatie van de Bouwhuis Groep
- het opstellen van een strategisch plan, en

- het verkrijgen van overeenstemming over de optimale herstructureringsstrategie met de Stichtingen Obligatiehouders, de banken en met grootaandeelhouder de heer J.E.M. Bouwhuis.

De heer Bouwhuis zal aftreden als bestuurder, de heer Hans Wiegel blijft aan.

CB Richard Ellis zal het herstructureringsplan opstellen.

Henri Lantsheer van CV in Nood: 'Het lijkt een degelijke aanpak, maar deze komt natuurlijk veel te laat. Het is opvallend dat het eerste aandachtspunt is het verkrijgen van financieel inzicht. Dat inzicht dient onder de gegeven omstandigheden natuurlijk al lang volstrekt helder te zijn.'

De kosten zullen aanzienlijk zijn en het is opvallend dat daarover niet wordt gerept. Het is nu zaak het plan af te wachten, dat voor Kerstmis gepresenteerd zal worden. De obligatiehouders worden in feite vertegenwoordigd door de stichtingsbesturen. Het is dus zaak dat de beleggers met hun bestuur nauw contact houden. Zij hebben een cruciale rol en tot nu toe is de informatievoorziening volstrekt onvoldoende.

Bouwhuis was een aanbieder met te hoge organisatiekosten die voor haar inkomsten afhankelijk was van het plaatsen van nieuwe beleggingen. Doordat niet op tijd is ingekrompen en geen nieuwe fondsen meer geplaatst konden worden, gaat de beheerorganisatie onderuit. Naar de mening van CV in Nood dient uitgezocht te worden of er ook onregelmatigheden hebben plaatsgevonden. Het plan voorziet daarin niet. Met name het dichten van het gat bij het ene fonds met middelen uit een ander fonds is laakbaar.

EINDE BERICHT

Informatie voor de pers bij bij Henri Lantsheer (CV in Nood) via 065 149 3003
---




Ingezonden persbericht