Gemeente Dantumadeel


Figuranten gezocht voor slachtofferrol bij rampenoefening

Voor een oefening Hulpverlening aan evacués op vrijdag 11 december 2009 zoeken de gemeenten Ameland, Dantumadiel en Dongeradeel figuranten, die de rol van slachtoffer / evacué willen spelen. Aan deze rampenoefening nemen ruim 100 medewerkers deel van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Ameland, het Nederlandse Rode Kruis, de brandweer, de politie en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). De oefening vindt plaats in sporthal de Boppeslach in Damwâld en duurt van 09.00 tot 13.00 uur.

Wat gaat er gebeuren?
In het opvangcentrum worden evacués opgevangen van een fictieve ramp in Damwâld. Het gaat om een situatie direct na een ramp of zwaar ongeval. Alle slachtoffers melden zich bij een opvangcentrum en de medewerkers van de gemeente. Andere organisaties zorgen voor opvang en hulpverlening.

Wat wordt er van de figuranten verwacht?
De figuranten spelen bijvoorbeeld de rol van evacué, verontruste buurtbewoner of een gezins- of familielid van een persoon die opgevangen wordt in het opvangcentrum. Deskundige figurantenbegeleiders zullen de figuranten begeleiden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.cc-groep.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Eva Bouma-Sipman, telefoonnummer 038- 460 79 52.