Gerbrandytoren voor de 13e keer 'Grootste Kerstboom ter wereld'

02/12/2009 10:26

NOVEC BV

De Gerbrandytoren in IJsselstein (366 meter hoog) wordt op vrijdag 11 december

wederom omgetoverd tot 'de grootste kerstboom ter wereld'. NOVEC is verheugd dat stichting Kerstboom voldoende geld bijeen heeft weten te brengen. NOVEC is eigenaar van de mast en tevens naast Volker Wessels hoofdsponsor van de 'kerstboom'.

Eigen stroom

Absoluut nieuw dit jaar is dat een deel van de benodigde stroom opgewekt zal worden door de hiervoor speciaal in de mast geplaatste windmolen, de donQi Urban Windmill. In samen-werking met o.a. Alfatech Energy (leverancier apparatuur) en donQi independent energy (ontwikkelaar en producent windmolen) wordt de windmolen met behulp van Volker Wessels naar het dak van de VIP-room op 100 meter hoogte gehesen. Naar verwachting zal de windmolen 20-40% van de benodigde stroom genereren. Dit initiatief levert een mooie bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar NOVEC grote betekenis aan hecht.

De kerstboom zal op 11 december rond 19.30 uur worden ontstoken. De lampjes blijven tot 6 januari 2010 branden.

De kerstboom gaat dit jaar al weer voor de dertiende keer aan. De eerste keer was in 1992. Het evenement krijgt elk jaar nationaal en internationaal veel publiciteit. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien. Honderdduizenden automobilisten genieten iedere keer van het licht in de donkere dagen rond de jaarwisseling.

NOVEC is verantwoordelijk voor onder andere de bouw, beheer en exploitatie van zendmasten, waaronder de Gerbrandytoren.





http://www.novecbv.nl